(VIDEO) ŠARAPOVA "RASPLAKALA" I NOVAKA, SVETSKI TENIS U ŠOKU! Lepa Maša više neće igrati tenis, odlučila da u 32. godini ZAVRŠI KARIJERU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ŠARAPOVA "RASPLAKALA" I NOVAKA, SVETSKI TENIS U ŠOKU! Lepa Maša više neće igrati tenis, odlučila da u 32. godini ZAVRŠI KARIJERU!

Ruska teniserka Marija Šarapova odlučila je u 32. godini da završi karijeru.

Petostruka Gren slem šampionka i nekadašnja prva igračica sveta je u karijeri osvojila 39 WTA titula (36 u singlu), uključujući i Završni turnir 2004. Na Olimpijskim igrama 2012. bila je srebrna.

Trenutno je 373. na svetskoj rang listi.

"Kako možete iza sebe da ostavite jedini život koji poznajete? Kako možete da odete sa terena na kojem ste trenirali od detinjstva, od igre koju volite? Igre koja vam je donela suze i radost. Sporta u kojem ste pronašli porodicu i navijače koji su iza vas više od 28 godina. Ovo je za mene nešto novo, pa mi oprostite. Tenise, opraštam se," napisala je Šarapova na sajtu Vanity Fair.

Šarapova je prvu Gren slem titulu osvojila na Vimbldonu 2004, a potom je bila šampionka US Opena 2006, Australijan Opena 2008. i Rolan Garosa 2012. i 2014.

Karijeru joj je obeležio i doping skandal zbog korišćenja nedozvoljenog leka meldomijum. U junu 2016. suspendovana je na dve godine počev od 26. januara kada je tokom Australijan Opena bila pozitivna na testu.

Na Tur se vratila u aprilu 2017. nakon što joj je Sud za arbitražu u sportu delimično prihvatio žalbu i smanjio joj je suspenziju sa dve godine na 15 meseci. Međutim, često je imala probleme sa povredama i nikad se nije vratila na nekadašnji nivo. Na Gren slem turnirima najdalje je dogurala do četvrtfinala Rolan Garosa 2018.

Novak Đoković je takođe govorio o velikoj prijateljici iz "belog sporta" - Mariji Šarapovoj. Ekspresno je Đoković porazio Filipa Kolšrajbera, a potom iz Dubaija aplauz uputio ruskoj teniserki koja je rešila da se povuče.

Moderator je pitao Novaka o odluci Marije Šarapove da se povuče iz profesionalnog tenisa.

- Upravo sam čuo tu vest. Želeo bih da joj odavde svi damo jedan aplauz za sve što je uradila tokom cele karijere. Zalsužila je, veliki je borac. Nedostajaće našem sportu. Ona snaga da preskoči sve prepreke posebno sa povreedama i operacijama. Pokušala je da se vrati igri i to je velika inspiracija za sve koji se borimo u ovom sportu. Žao mi je što je moralo da se završi povredom, ali je u isto vreme imala i veliku karijeru i ima na šta da bude ponosna, završio je Srbin.

Mediji

Komentari