BRAVO DELFINI, PETO MESTO JE OK, ALI... U SPLITU HOĆEMO ZLATO! Nova Srbija potpila Amere, biće oni pravi, samo strpljenja!

    foto: VSS
    Podeli
  • BRAVO DELFINI, PETO MESTO JE OK, ALI... U SPLITU HOĆEMO ZLATO! Nova Srbija potpila Amere, biće oni pravi, samo strpljenja!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvo pobedom nad Sjedinjenim Američkim Državama sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Navikli su nas "delfini" na zlata, ali ovaj rezultat nije neuspeh s obzirom na to da je Dejan Savić podmladio reprezentaciju i tek se na narednim takmičenjima očekuje borba za medalje.

Aktuelnim šampionima Olimpijskih igara je ovo drugo prvenstvo sveta koje završavaju na petoj poziciji.

Što se meča sa Amerikancima tiče samo je prvi period bio izjednačen, dok je ostatak meča protekao u dominaciji Srbije. Naši reprezentativci su na odmor otišli sa +2 - 8:6.

Izabranici Dejana Udovičića su pokušali da se vrate u meč u drugom poluvremenu, ali na golu "delfina" je briljirao.

Maksimalna prednost Srbije iznosila je četiri razlike. Tu prednost je naša selekcija imala u trećem kvartalu i trijumf se nijednog momenta nije dovodila u pitanje.

Najefikasniji u pobedničkoj reprezentaciji bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, dok je jedan manje postigao Dušan Mandić. Najbolji kod SAD bio je Bouven sa četiri pogotka.

Podsetimo, treće mesto je osvojila Grčka pobedivši Hrvatsku, a u finalu od 20 sati se sastaju Španija - Italija.

Komentari