BRAVO KLINCI, NASLEDNICI FIĆE, PRLETA I EKIPE UZELI SVETSKO ZLATO! U finalu je pala Italija!

    Podeli
  • BRAVO KLINCI, NASLEDNICI FIĆE, PRLETA I EKIPE UZELI SVETSKO ZLATO! U finalu je pala Italija!

Mladi vaterpolisti Srbije savladali su Italiju sa 10:8 u finalu Svetskog prvenstva koje je odigrano u Pragu. Bronzanu medalju osvojila je Crna Gora koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladala Mađarsku sa 12:11.

U izuzuzetno uzbudljivom meču madi "delfini" uspeli su da nadigraju Italijane. Rezultat je konstantno bio u egalu. Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom. Nastavak je doneo nešto bolju igru naše selekcije i na kraju zaslužen trijumf. Reprezentacija Srbije osvojila je treće zlato na Svetskim prvenstvima, predhodna dva osvojena su 2011. i 2015. godine.

Prvi period završen je nerešenim rezultatom 3:3, do kraja poluvremena postignut je još samo po jedan gol, pa se na poluveme otišlo pri nerešenom rezultatu - 4:4.

Nastavak je doneo bolju igru naših vaterpolista pa su treći period završili sa golom prednosti - 3:2 u trećoj četvrtini.

U poslednjoj četvrtini naši vaterpolistisu uspeli da postignu dva gola i povedu sa 9:6. Protivnik je potom smanjio prednost naše selekcije. Pri rezultatu 9:7 ušlo se u poslednja dva minuta igre.

Naša odbrana je uspela da odoli napadima protivnika. Dvadeset sekundi pre kraja naši vaterpolisti postižu pogodak. Do kraja meča Italijani su postigli još jedan gol i samo ublažili poraz.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Branković, Radulović i Stanojević sa po dva pogodka. Po jedan pogodak postigli su Vasilije Martinović, Bogdan Gavrić, Luka Pljevančić i Marko Radović.

RTS

Komentari