DELFINI POTOPILI BARAKUDE - SRBIJA BOLJA OD HRVATSKE: Bilo je ovo finale pre finala, NOVI MEČ ZAKAZALI U FINALU!

    foto: VSS
    Podeli
  • DELFINI POTOPILI BARAKUDE - SRBIJA BOLJA OD HRVATSKE: Bilo je ovo finale pre finala, NOVI MEČ ZAKAZALI U FINALU!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku 11:10 (2:3, 2:2, 4:1, 2:3) u Beogradu u derbiju 2. kola B grupe Završnog turnira Svetske lige.

Pred punim tribinama bazena Tašmajdan, Srbija je u meču punom preokreta i neozvesnosti slavila golom Andrije Prlainovića minut pre kraja.

Izabranici Dejana Savića, koji su u finišu treće i početkom četvrte četvrtine serijom 4:0 stekli tri razlike umalo nisu prokockali veliku prednost jer je Hrvatska izjednačila pri kraju.

Kada je bilo najbitnije, na visini zadatka bio je i mladi Ognjen Stojanović sa ukupno tri gola, Prlainović je dao dva, isto koliko i kapiten Filip Filipović i Miloš Ćuk.

Kod aktuelnog svetskog šampiona najbolji je bio Maro Joković sa četiri gola, a dva Havijer Garsija.

Ovim trijumfom "Delfini" su praktično osigurali prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Srpski vaterpolisti grupnu fazu zatvaraju sutra protiv autsajdera Kazahstana od 21 sat.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić bio je zadovoljan posle pobede protiv Hrvatske (11:10) na završnom turniru Svetske lige u Beogradu, ali i upozorio na oscilacije u igri.

"Ozbiljna utakmica dva ozbiljna, velika tima. Važna pobeda, uprkos problemima i oscilacijama, u prvom delu imali smo problem igrača više, pa onda pad kad smo poveli tri razlike i neizvesna završnica. Sve u svemu zaslužena pobeda, što smo obećali to je publika dobila", rekao je Savić novinarima posle meča.

Kada je u pitanju sutrašnji meč sa Kazahstankm Savić je najavio da će malo odmoriti ekipi, ali da je utakmica veoma bitna.

"Nećemo ujutru imati trening i ne sme biti opuštanja protiv Kazahstana, biće zanimljivi mečevi druge grupe, jer je kombinatorika ogromna i sve je moguće što se tiče plasmana", završio je selektor Savić.

Jedan od junaka pobede mladi Ognjen Stojanović, strelac tri gola, ponovo je bio sjajan protiv Hrvatske, kao i na meču FINA kupa.

"Ne, nisam specijalista za Hrvatsku? Ovo je timska pobeda, danas sam iskočio ja, sutra će neko drugi. Sledi Kazahstan, samo da odigramo dobro i ne sumnjam u pobedu", rekao je Stojanović.

Iskusni Duško Pijetlović zahvalio se navijačima što su, uprkos kiši, ispunili tribine Tašmajdana.

"Važna pobeda, uvek je lepo kad se pobedi na domaćem terenu, pred ovom sjajnom publikom. Primili smo malo više golova nego obično, ali mislim da ima i do ovih novih pravila. Idemo dalje, sledi Kazahstan, poznajem ih iz ruske lige, biće to više prilika da taktički nešto probamo", poručio je Pijetlović.

Mediji/Tanjug

Komentari