HRVATI FRUSTRIRANI, SRBIJA JE OPET OLIMPIJSKI ŠAMPION, A MI TEK PETI! To je zato što Srbi imaju Savića, a mi Tucaka...

    foto: VSS/Printskrin
    Podeli
  • HRVATI FRUSTRIRANI, SRBIJA JE OPET OLIMPIJSKI ŠAMPION, A MI TEK PETI! To je zato što Srbi imaju Savića, a mi Tucaka...

Vaterpolo reprezentacija Srbije je na Olimpijskim igrama u Tokiju odbranila zlato osvojeno u Riju pre pet godina.

Čak sedmorica igrača su se oprostila od reprezentacije na najbolji mogući način. Hrvati su bili peti u Tokiju, pa se sad čude kako su Srbi šampioni.

U analizi "Večernjeg lista", navodi se da su vaterpolisti Srbije osvojili poslednje zlatno odličje na 32. Olimpijskim igrama, obazirući se i da su se Grci držali do rezultata 10:10.

- Ali potom su Srbi u silovitom finišu još jednom dokazali da su najbolji na svetu - počinje osvrt hrvatskog lista na vaterpolo turnir.

- Hrvatska je peta, što je uzrok još jedne frustracije za nas. Ne zato što zavidimo Srbima, nego zato što su to ekipe otprilike podjednakog kvaliteta. Bili smo i finalisti na prethodnim igrama. Uostalom, Hrvatska je u grupi pobedila Srbiju 14:12 - navodi se u tekstu.

Autor teksta Anton Filić pita se da li bi trebalo promeniti selektora hrvatske reprezentacije.

- Mi smo svoj stav izneli: (Ivica) Tucak nas nije uverio da zaslužuje i treći olimpijski ciklus. Ionako je selektor s najdužim stažom na toj poziciji, godinu dana duže i od velikog Ratka Rudića. Priliku treba pružiti i drugima. Podsetite se da smo se mi jedva kvalifikovali za Tokio, provukli smo se kroz iglene uši. Iako volimo sebi da tepamo da smo vaterpolo velesila, u ovom trenutku ne držimo nijednu titulu.

Komentari