MA, TAKO JE MAJSTORI, DELFINI POTOPILI GRKE, otišli direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva, NA REDU SU ŠPANCI!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • MA, TAKO JE MAJSTORI, DELFINI POTOPILI GRKE, otišli direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva, NA REDU SU ŠPANCI!

Vaterpolisti Srbije, čije je UNIQA zvanično osiguranje, pobedili su Grčku 9:3 i zauzeli prvo mesto u grupi A na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. "Delfini" su odigrali veoma kvalitetan meč i obezbedili direktan plasman u četvrtfinale, čime su dobili tri dana odmora.

Ekipa Dejana Savića će se u borbi za završnicu sastati sa pobednikom meča Španija – Japan, koji se sastaju u osmini finala.

Duel u južnorokejskom Gvangžuu obeležila je odlična odbrana Srbije i koncentrisana igra u napadu. Počelo je pogotkom Dušana Mandića, a na krilima odličnog golmana Dimitrija Rističevića, nakon prve četvrtine smo imali dva gola viška.

Srpski čuvar mreže je nastavio da briljira među stativama, dok su Mandić, Ognjen Stojanović i Đorđe Lazić doneli +3 na poluvremenu.

Zanimljivo, u trećoj deonici nije bilo golova – čuvari mreže bili su na visokom nivou, vaterpolisti nekoliko puta pogađali stative i prečke, pa je u poslednjih osam minuta naša selekcija overila trijumf.

Najefikasniji kod Srbije bio je Mandić sa četiri pogotka, dva je dodao Đorđe Lazić, dok su po jedan postigli Strahinja Rašović, njegov brat Viktor Rašović i Ognjen Stojanović.

S druge strane, po jednom su se u strelce kod Grka upisivali Aleksandros Gunas, Janis Funtulis i Konstantinos Murikis.

Duel Srbije i pobednika duela Španije i Japana na programu je u utorak.

U četvrtfinale direktno su se već plasirale Hrvatska, Mađarska i Italija.

RTS

Komentari