MOĆAN JE JADRAN, BAŠ MOĆAN, ALI NE I ZA MOMKE SA NOVOG BEOGRADA! Da se zna gde se igra najbolji vaterpolo u regionu!

    foto: VK NBG
    Podeli
  • MOĆAN JE JADRAN, BAŠ MOĆAN, ALI NE I ZA MOMKE SA NOVOG BEOGRADA! Da se zna gde se igra najbolji vaterpolo u regionu!

Novi Beograd je na krovu regiona. Klub čiji je rast kroz stvaranje tima snova prepoznao i sponzorski podržao MaxBet, osvojio je regionalnu vaterpolo ligu. U finalu, na plivalištu “Vlaho Bata Orlić” na Bežanijskoj kosi savladan je splitski Jadran – 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4).

Iako su Splićani u dva navrata imali dva gola viška (2:0 i 4:2), do sredine treće četvrtine bila je to vrlo izjednačena utakmica. Srpske vaterpolo zvezde, olimpijski šampioni, neki među njima i dvostruki, stizali su prednost rivala i serijom 4:0 u trećem periodu prelomili meč.

U tim trenucima, izabranici Igora Milanovića blistali su u odbrani. Na drugoj strani vode, pogađali su Duško Pijetlović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić i Strahinja Rašović za 9:6. Posle kratkog odgovora Jadrana, Vasilije Martinović se pobrinuo za tri gola viška pred poslednju četvrtinu.

Pokušavao je rival da se vrati čak četiri puta prilazeći na dva gola manjka. Ali, stizali su pravovremeni odgovori od Drašovića, Strahinje Rašovića, završni i od njegovog mlađeg brata Viktora.

Za veliku pobedu, ali i za dalji rast kluba.

Jer, Novi Beograd, osim vrhunske ekipe ima razvijen rad sa mlađim naraštajima. Osim toga, još dve godine će da bude domaćin završnog turnira Lige šampiona.

Vladaće Srbija i Novi Beograd evropskim vaterpolom.

Strelci za Novi Beograd bili su Strahinja Rašović tri, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Viktor Rašović, Radomir Drašović i Nika Šušiašvili po dva, Vasilije Martinović jedan. Golove za Jadran, postigli su Jerko Marinić Kragić tri, Luka Bukić dva, Rino Burić, Zvonimir Butić, Nikša Dobud, Anđelo Šetka po jedan.

Maxbetsport

Komentari