SRBIJA DOBLA VAJLD KARTU ZA LIGU ŠAMPIONA, BEOGRAD DOMAĆIN FINALA! Ima li većeg dokaza koliko nas poštuju!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJA DOBLA VAJLD KARTU ZA LIGU ŠAMPIONA, BEOGRAD DOMAĆIN FINALA! Ima li većeg dokaza koliko nas poštuju!

Sjajne vesti za srpski klupski vaterpolo. Pošto su ove sezone tri predstavnika bili učesnici osmine finala Kupa Evrope (Novi Beograd, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac), dva u četvrtfinalu (Crvena zvezda, Radnički Kragujevac), a jedan u polufinalu (Zvezda), naredne sezone Srbija će imati sigurnog učesnika fajnal-ejta Lige šampiona.

Beograd će umesto Hanovera ove godine organizovati samu završni turnir elitnog takmičenja, od 3. do 5. juna. Srpska prestonica biće domaćin i 2022. i 2023. godine, a tehnički organizator je Novi Beograd, koji će dobiti “vajld kartu”, pišu “Večernje novosti”.

Ugovor sa Evropskom plivačkom federacijom trebalo bi da bude potpisan sredinom aprila. Podsetimo, Beograd je poslednji put organizovao završni turnir 2013. godine, kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope.

– Ovo je velika stvar za naš klupski vaterpolo. Novi Beograd će biti siguran učesnik F8, ali i ostali naši klubovi plasman na završni turnir mogu da izbore kroz kvalifikacije. Ove godine prvi put će se F8 igrati na neutralnom terenu, što je šansa za sve klubove. Inače, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, OKS, VSS na podršci i pomoći – rekao je za “Novosti” sportski direktor Novog Beograda Aleksandar Šoštar

Komentari