SRBIJO, NE BRINI ZA BUDUĆNOST! Mladi "DELFINI" remizirali sa Crnom Gorom na startu SVETSKOG PRVENSTVA!

    foto: VSS
    Podeli
  • SRBIJO, NE BRINI ZA BUDUĆNOST! Mladi "DELFINI" remizirali sa Crnom Gorom na startu SVETSKOG PRVENSTVA!

Na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, mladi tim Srbije izborio je remi protiv Crne Gore 10:10

Srbija se na startu Svetskog prvenstva,sa sedmoricom debitanata, protiv favorizovane Crne Gore predstavila u dobrom izdanju. Da nije bilo pada u trećem delu, Srbija je lako mogla i do punog učinka.

Odličan je bio početak našeg tima, potpuna kontrola igre, brzo vođstvo 2:0 Strahinje Rašovića i Miloša Ćuka pa 4:1 za Mandića i ponovo S.Rašovića da bi Crna Gora, koja je u jednom momentu imala neuspšeno dvojicu igrača više, uspela da minus svede na jedan gol.

U drugom delu srpski igrač više je bio besprekoran. Golovi Dedovića i Mandića za 6:3. Trgla se Crna Gora i ponovo pred odmor se vratila igru gubivši 6:5.

U dugom delu igre Srbija se golovima S.Rašovića pa Ranđelovića odvojila na 8:6 da bi u poslednja četiri minuta rival napravio preokret. Kod 8:7 je poništen gol Stojanovića što je izazvalo nezadovoljstvo a kod 8:8 je, u polasku u kontru, dosudjen prekršaj Jakšiću i Crna Gora je prvi put povela 9:8 34 sekunde pre kraja treće četvrtine preko Đurđića. U ovom delu Srbija nije imala ni jednom igrača više a rival dva puta i još jednom dva igrača više.

Drašković je doneo 5,29 do kraja Crnoj Gori dva gola viška 10:8. Rističević je posle bio sjajan sa igračem manje. Mandić je, dobivši duel, sa Ivovićem smanjio na 10:9 (2,35) i tada je počela drama. Lazić nije iskoristio zicer. Srbija je dobila poslednji napad 32 sekunde pre kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje. U poslednjem napadu je i Crna Gora imala igrača više ali je Ivovićev šut završio pored gola.

Podsetimo, slektor Dejan Savić na ovo Svetsko prvenstvo nije pozvao pet standardnih seniorksih reprezenatitvaca kako bi podmladio ekipu.

- Pred ovim momcima je svetla budućnost - rekao je pred početak Svetskog prvenstva Savić.

Komentari