TREBA LI DA BRINEMO, SRBIJA OPET BEZ MEDALJE... Jeste da smo igrali sa B timom, ali mi smo zemlja vaterpola - OVO NIJE DOBRO!

    foto: VSS
    Podeli
  • TREBA LI DA BRINEMO, SRBIJA OPET BEZ MEDALJE... Jeste da smo igrali sa B timom, ali mi smo zemlja vaterpola - OVO NIJE DOBRO!

Srbija je došla na Završni turnir Svetske lige i nije mogla dalje od četvrtfinala. Italija je slavila sa 14:7 (3:2, 3:2, 4:2, 4:1) i nastavila pohod ka trofeju.

Izabranike Dejana Savića sada očekuju utakmice za plasman od 5. do 8. mesta, a naredni rival biće im poraženi iz duela Španija - Kanada.

Što se meča sa aktuelnim vicešampionom sveta tiče, "delfini" su bili konkurentni samo u prvih osam minuta kada su imali zaostatak od jednog gola 3:2. Od tog momenta su "azuri" dodali gas i razlika je konstantno rasla.

Treba reći da je Srbija na ovaj turnir u Strazbur došla bez devet igrača sa nevadno završenog Svetskog prvenstva. Odlučio je selektor da ih odmori za predstojeći evropski šampionat (29. avgust - 10. septembar).

Ipak, ovakav rezultat ne treba da brine. Ovi momci su budućnost srpskog vaterpola i jasno je da se ekipa sprema da pun potencijal pokaže na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Mediji

Komentari