HRVATI NAM NISU NI BLIZU, MOGU SAMO DA NAM ZAVIDE, SRBIJA JE STAVARNO SPORTSKA VELESILA! Bolje su samo Španija i Francuska!

    foto: CEV
    Podeli
  • HRVATI NAM NISU NI BLIZU, MOGU SAMO DA NAM ZAVIDE, SRBIJA JE STAVARNO SPORTSKA VELESILA! Bolje su samo Španija i Francuska!

Svi u Srbiji smo ponosni na rezultate koje naša zemlja beleži u sportu. Volimo da kažemo za sebe da smo sportska nacija i da nam nema ravnih. Pogotovo u kolektivnim sportovima, gde su naše muške i ženske selekcije beležile nestvarne uspehe.

Portal Maxbetsport je uporedio broj medalja koje su od Olimpijade i Riju osvojla Srbija sa brojem odličja koje su osvajale druge zemlje, a posebno kopmšije Hrvatska, Slovenja, BiH…Njihovu analizu prenosimo u celini!

Kada se uzme u obzir i to da spadamo u red siromašnijih evropskih država, uspeh je utoliko veći. Zato i volimo da kažemo da su naši takmičari najbolji ambasadori Srbije u svetu.

S obzirom na to da se naredne godine završava Olimpijada, odnosno ciklus od četiri godine između dve Olimpijske igre, pravi je trenutak da se osvrnemo na uspehe koje su naši asovi zabeležili posle Rio de Žaneira. Pogledali smo rezultate u pet najpopularnijih kolektivnih sportova, a kada smo uporedili Srbiju sa drugim evropskim zemljama, ispostavilo se da su rezultati zaista vrhunski.

Od Igara u Brazilu, bolje rezultate na Starom kontinentu su zabeležili samo Španija i Francuska. Španija ima 11, a Francuska 10 medalja. Naša zemlja je na toj tabeli treća sa devet trofeja, ali i sa najviše zlatnih – čak pet. Iza nas se izdvojila samo još Holandija, koja ima ukupno sedam medalja u pet najpopularnijih sportova, dok su daleko iza Hrvatska (četiri medalje), Slovenija (tri), ali i Rusija, Italija, Turska, Nemačka…

Najviše radosti sunarodnicima su doneli odbojkaši i odbojkašice. Čak pet od tih devet medalja nam dolazi iz tog sporta. Dame su osvojile dva evropska i jedno svetsko zlato, a muškarci po jedno evropsko zlato i bronzu.

Preostale medalje, po dve, dolaze nam iz košarke i vaterpola.


Komentari