HTELI SU DA RUSIMA ZABRANE UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA, ALI IM JE IZ MOSKVE STIGAO BRUTALA ODGOVOR! Šta sad, baćuške nadigrale i MOK i VADA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HTELI SU DA RUSIMA ZABRANE UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA, ALI IM JE IZ MOSKVE STIGAO BRUTALA ODGOVOR! Šta sad, baćuške nadigrale i MOK i VADA!

Posle odluke Svetske antidoping agencije (VADA) da suspenduje Rusiju sa velikih međunarodnih takmičenja na naredne četiri godine se podigla velika prašina.

Ubrzo su stigla pojašnjenja da će moći da se takmiče na Olimpijskim igrama bez himne i zastave, odnosno samo pod neutralnom zastavom.

Međutim, Rusi su došli na zanimljivu ideju. Šef Heraldičkog saveta, pri predsedniku Rusije, Georgij Vilinbahov je u intervjuu za televiziju NTV otkrio da bi mogli da nastupaju pod specijalnom zastavom. Među predlozima je i zastava sa crnim dvoglavim orlom iz vremena Carske Rusije.

- Lišavanje sportista mogućnost ida vide zastavu svoje države i čuju svoju himnu na takmičenjima je udar na prestiž i samoljublje. To je šamar. Ipak, uvek mogu da se pronađu rešenja - pojasnio je Vilinbahov, a prenosi “Sputnjik”.

Potom je dodatno pojasnio na šta misli.

- Mi smo spremni da u ovoj oblasti profesionalno pomognemo da se zvanično napravi ruska olimpijska zastava. Zašto ne možemo imati olimpijsku zastavu koja bi se mogla nositi ili zajedno sa državnom ili sama, ali koja bi označavala ekipu naše države, a ne internacionalnu zastavu sa pet prstenova - zaključio je Vilinbahov i dodao da na zastavi može biti nacrtan dvoglavi orao na beloj površini koji je ranije bio na sportskoj odeći Olimpijaca ruske imperije.


Komentari