ON ĆE NAS SPASTI OD KORONE, PRAVI VAKCINU, NAVIJAČI SU GA NAJSTRAŠNIJE VREĐALI! Vlasnik je Hofenhajma, a Tramp hoće da ga otme!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • ON ĆE NAS SPASTI OD KORONE, PRAVI VAKCINU, NAVIJAČI SU GA NAJSTRAŠNIJE VREĐALI! Vlasnik je Hofenhajma, a Tramp hoće da ga otme!

Bundesliga, kao i manje-više sve na Starom kontinentu, je suspendovana. Bar do početka aprila.

Ipak, ona je bila u centru pažnje i u vreme neposredno pre pandemije koronavirusa. Povod, verovatno se sećate, transparenti upućeni vlasniku Hofenhajma, Ditmaru Hopu.

Razlog napada na lokalnog biznismena je bio taj što ne poštuje “zlatno pravilo” nemačkog fudbala, odnosno da niko ne može da ima preko 50% udela u vlasništvu kluba.

Ipak, spletom okolnosti, Hop koji ima punih 79 godina bi mogao biti heroj, ne samo Nemačke, već čitave planete.

Vlasnik Hofenhajma je glavni investitor i nemačke laboratorije CureVac. Laboratorija se bavi pronalaskom vakcina, a prethodni period su bili fokusirani na pronalazak leka protiv koronavirusa i postoje indicije da ima uspeha.

Florijan von der Melbe, suvlasnik CureVac-a, je u izjavi za Rojters potvrdio da se krenulo u testiranje vakcine na životinjama, do juna ili jula bi trebalo da krene i sa testiranjem na ljudima.

Koliko je stvar ozbiljna najbolje govori i to da je u celu priču ušao i predsednik SAD, Donald Tramp, koji pokušava da otkupi ekskluzivna prava na vakcinu, ali, navodno “samo za američko tržište”.

Objektiv/Mediji

Komentari