OVO ĆE SRUŠITI SNOVE IVANE ŠPANOVIĆ, NOVAKA ĐOKOVIĆA, MILICE MANDIĆ… Olimpijske igre će biti 2021. U protivnom… Neće ih ni biti!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • OVO ĆE SRUŠITI SNOVE IVANE ŠPANOVIĆ, NOVAKA ĐOKOVIĆA, MILICE MANDIĆ… Olimpijske igre će biti 2021. U protivnom… Neće ih ni biti!

Olimpijske igre u Tokiju će se održati 2021. godine ili neće uopšte, potvrdio je predsednik komiteta Joširo Mori.

Tokio je trebalo da ugosti Igre ove godine, ali je cela manifestacija odložena za 2021. zbog tekuće pandemije koronavirusa.

Mori je odgovorio na pitanje da li postoji šansa da se OI održe posle 2021, ukoliko ni tada to ne bi bilo izvodljivo.

"Ne. U tom slučaju, Olimpijske igre bi se otkazale", rekao je Mori za "Nikkan Sports".

Podsetimo, brojni srpski sportisti najavili su da će im Olimpijske igre u Tokiju biti poslednje u karijeri i da žele da se oproste sa medaljom! Među njima su Milica Mandić, Ivana Španović, Novak Đoković, brojne košarkašice i košarkaši, strelci… Lista je baš, baš dugačka!

Mori, pak, veruje da ništa neće sprečiti da se Igre održe 2021.

"Odložili smo OI za sledeće leto, nakon što ostvarimo pobedu u ovoj borbi. Ove Igre će imati mnogo veći značaj nego bilo koje prethodne ako se održe nakon naše pobede. Moramo da verujemo, jer u suprotnom naš trud i rad se neće isplatiti", dodaje on.

Portparol Igara u Tokiju Masa Takaja prokomentarisao je Morijevu izjavu.

"Novi datum za Tokio 2020. je postavljen i naša misija je da vam isporučimo Igre sledeće godine", rekao je Takaja.

Mori je objasnio da će, za razliku od prethodnih izdanja, 2021. Olimpijske igre i Paraolimpijske igre imati zajedničku ceremoniju otvaranja.

Teleks.info

Komentari