ŠAMPIONKA U KLIZANJU OTKRILA STRAŠNU ISTINU! TRENER ME SILOVAO TRI GODINE! Istu priču ispričala i njena koleginica!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • ŠAMPIONKA U KLIZANJU OTKRILA STRAŠNU ISTINU! TRENER ME SILOVAO TRI GODINE! Istu priču ispričala i njena koleginica!

Velika seksualna afera potresa ovih dana francuski klizački sport. Pravu buru izazvala je optužba koju je bivša francuska šampionka Sara Abitbol iznela u svojoj knjizi, da je njen bivši trener Žil Bejer silovao od njene 15. do 17. godine.

Ovo prekidanje tišine, klizačice koja danas ima 44 godine, pokrenulo je lavinu, pa su se tako javile i druge žene, koje su u ono vreme bile devojčice. Slične optužbe iznela je i jedna druga vrhunska klizačica, Elen Godar, s tim što ona ističe da je bila još mlađa i da je imala samo 13 i 14 godina, krajem sedamdesetih.

I majka poznate francuske klizačice Nadžme Mahamud, Sabina, otpužila je Bejera za nasrtaje i predlaganje da troškove za treniranje njene kćerke plati seksualnim uslugama.

Trener koji danas ima 62 godine priznao je da je sa Sarom Abitbol imao neprimerene odnose i izvinio se zbog toga.

Istovremeno se povela velika polemika u javnosti u kojoj se ispituje da li je još bilo sličnih slučajeva i da li je postojala "zavera ćutanja". Pod sumnjom su i neki drugi treneri i sportovi, kao što je, na primer, plivanje.

Sumnja se da je Bejer blizak predsedniku Francuskog saveza za sportove na ledu Didijeu Gajageu, i da su zbog toga ranije tužbe protiv njega završavale bez posledica. Gajage se brani da aktuelne afere datiraju iz vremena kada on nije bio na čelu ove organizacije i da nije znao šta se događa.

Ministarka sporta Roksana Marasineanu zatražila je da Gajage podnese ostavku, ali je on to odbio, iako ga mnogi prozivaju za moralnu odgovornost, imajući u vidu koju funkciju obavlja. Gajagea može da smeni samo Administrativni savet, ali se sumnja da je u ovom telu okružen svojim ljudima.

Posle izbijanja afere, klizački i hokejaški klub iz Pariza u kom je Žil Bejer bio generalni menadžer, dao mu je otkaz.

SUD POKRENUO ISTRAGU

Bez obzira što navedene optužbe datiraju iz vremena koje se smatra pravno zastarelim, sud u Parizu je pokrenuo istragu da bi se saznalo šta se tačno događalo. Na ovaj način moći će i da se utvrdi da li je, možda, bilo i nekih svežijih primera zbog kojih bi počinioci mogli da odgovaraju pred zakonom.

Novosti.rs

Komentari