ŠEST SRBA, 30 ZEMALJA I 137 PILOTA - Svetsko paraglajding prvenstvo u Vršcu, Srbija brani titulu vicešampiona sveta iz 2017!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • ŠEST SRBA, 30 ZEMALJA I 137 PILOTA - Svetsko paraglajding prvenstvo u Vršcu, Srbija brani titulu vicešampiona sveta iz 2017!

Vršac je domaćin najboljim svetskim pilotima paraglajdera, koji odmeravaju snage na svetskom prvenstvu u preciznom sletanju na cilj. U narednih 10 dana predstaviće se i srpska reprezentacija koja ima 6 takičara u timu, od kojih je su troje Vrščani. U ovom gradu je sve spremno, a nadaju se dobrom vetru. Čak 137 takmičara iz 30 zemalja sveta pokušaće da u Vršcu osvoje svetsku titulu u preciznom sletanju na cilj paraglajderom, a reprezentativci Srbije će braniti titulu vicešampiona sveta iz 2017.

Sportsiti su u Vršcu imali priliku da teren probaju u ponedeljak, a vremena za trening imaće i danas, jer je prvi takmičerski dan utorak.

Među ovogodišnjim favoritima je i mlada dama Sing Jang Čo iz Južne Koreje, koja je nedavno osvojila svetski kup.

Boje naše zastave i titulu vicešampiona sveta iz 2017. Braniće 6 takmičara, a polovina njih je iz vršačkog paraglajding kluba Berkut. Vrščanin Goran Đurković važi za velikog favorita, iskusan je letač sa rezultatima kakvi samo retki beleže - svetski je prvak u preciznosm sletanju na cilj iz 2017, jedini Srbin koji se ikada našao na prvom mestu svetske rang liste letačkih sportova, i čak 7 puta dobitnik prestižne nagrade zlatni orao, što u 6 decenija dugoj istoriji ove nagrade, nikome nije pošlo za rukom.

Dobrim rezultatima nadaju se i komšije Slovenci, koji donekle poznaju teren jer su već leteli u Vršcu.

Vršac je grad u kojem se letačka istorija piše decenijama unazad, a to je i jedan od razloga što je izabran za domaćina ovog značajnog takmičenja.


Svetsko prvenstvo u preciznom sletanju na cilj paraglajderom svečano je otovrio predsednik svetske vazduhoplovne federacije Džon Grubstrom.

RTS/Teleks.info

Komentari