SITUACIJA JE KRITIČNA: Hrvatskim sportom hara 480 pedofila! NIŠTA BOLJE NIJE NI U SRBIJI! Dosta je bilo ćutanja!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • SITUACIJA JE KRITIČNA: Hrvatskim sportom hara 480 pedofila! NIŠTA BOLJE NIJE NI U SRBIJI! Dosta je bilo ćutanja!

Konferencijom “Kako sprečiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad decom u sportu u Hrvatskoj je započela nacionalna kampanja nazvana “Počnite pričati o tome”.

Jer, ni hrvatska deca toga nisu pošteđena pa se govorilo o seksualnom nasilju trenera prema svojim štićenicima (više štićenicama), ali i o vršnjačkom seksualnom nasilju na sportskim takmičenja i u sportskim sredinama.

Tokom konferencije moglo se čuti neke zapanjujuće brojke kao što je to da su zlostavljači u 80 posto slučajeva iz dečjeg bliskog okruženja i da je svako sedmo dete u sportu seksualno zlostavljano.

Zapanjila je i izvedenica iz jednog američkog istraživanja naslovljenog sa “Neurobiologija i psihologija pedofilije” prema kojoj je u svakome društvu prosečno jedan posto psihopata i 3-5 posto pedofila.

Ako se takva računica izvede iz 16.000 hrvatskih sportskih klubova i ako pretpostavimo da u njima radi samo 16.000 trenera (a radi ih puno više), onda je u hrvatskom sportu prisutno 160 psihopata i najmanje 480 pedofila.

Ako se ova analiza primeni u Srbiji, a nema razloga da ne bude primenjiva, situacija je takođe kritična!

Štaviše, Srbija je bezmalo duplo veća od Hrvatske i ima više od 16.000 klubova, tako da bi i u našoj zemlji trebalo pokrenuti nacionalnu kampanju “Počnite pričati o tome”.


Komentari