U SRBIJI UVEDEN POLICIJISKI ČAS, OD 20 PA DO PET UJUTRU ZABRANA KRETANJA SVIMA! Penzionerima od 10 časova zabranjen izlazak na ulicu! BIĆE UKINUT I GRADSKI I MEĐUGRADSKI PREVOZ?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • U SRBIJI UVEDEN POLICIJISKI ČAS, OD 20 PA DO PET UJUTRU ZABRANA KRETANJA SVIMA! Penzionerima od 10 časova zabranjen izlazak na ulicu! BIĆE UKINUT I GRADSKI I MEĐUGRADSKI PREVOZ?!

Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i druge zemlje u Evropi, te da u skladu sa tim i činjenicama da nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu da smanjimo ugroženost za naše stanovništvo.

"Od sutra ujutru od 10 časova apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu u urbanim sredinama svim licima starijim od 65 godina, a u seoskim sredinama starijim od 70 godina", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je kazao, najveća žarišta su u Beogradu i drugim gradovima.

"Organizovaćemo lokalne samouprave svuda gde je to moguće, pokušaćemo da do svih domova dođemo preko maldih ljudi od 25 do 26 godina", kazao je on.

Vučić je rekao da će biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutru od 4 do 7 pod posebnim pravilima, gde će svi dobiti maske i razmak između njih.

"Time garantujemo da niko ne može da ostane gladan i bez potrebština za život. Od sutra od 20 sati do 5 ujutru zabrana kreatanja svim licima", rekao je on.

Predsednik je zamolio građane da razumeju rigorozne mere

"Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze i migrantske centre i bolnice, i mora da bude naoružana jer mora da zaštiti lekare", pojasnio je Vučić.

Prenos izjava predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić možete pratiti na TV B92 i B92.net.


Komentari