ZATO JE ON NOLE! ALBANCI GLASALI ZA NOVAKA, ĐOKOVIĆ DOBIO ULICU! Šta reći, Nole spaja i miri ljude na neviđene načine!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZATO JE ON NOLE! ALBANCI GLASALI ZA NOVAKA, ĐOKOVIĆ DOBIO ULICU! Šta reći, Nole spaja i miri ljude na neviđene načine!

U opštini Klokot, na ulazu u selo Grnčar, jedna ulica nosi ime po najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću!

Još pre šest godina (2015.) tablu sa nazivom Novaka Đokovića su meštani postavili na ulazu u selo Grnčar, a bila je samo odraz ljubavi prema prvom igraču na ATP listi. Sada je ta odluka ozvaničena glasanjem nadležnih.

Meštani su podneli zahtev skupštini opštine da usvoji njihov predlog, a tu ideju su podržali i opštinska komisija, kao i albanski odbornici.

- Sama komisija je bila multietnička, bili su tu i albanski odbornici i albanski predstavnici sela, tako da su oni na terenu odradili posao sa građanima, identifikovali nazive ulica na teritoriji opštine. Tačno 72 naslova je bilo i takvi naslovi jednoglasnim usvajanjem dobili su jednu finalnu odluku - otkrio je Dragiša Kojić iz opštine Klokot za "Glas javnosti".

Opštinu Klokot, formiranu po "Zakonu o administrativnim granicama" koji je proglasila skupština tzv. Republike Kosovo - Vlada Republike Srbije ne priznaje, već tu teritoriju smatra delom opštine Vitina, kako se to i navodi o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije iz 2007. godine.

U Klokotu, koji obuhvata i Vrbovac, Grnčar i Mogilu, prema popisu iz 2011. godine živi 53 odsto stanovnika albanskog, a 46 odst srpskog porekla.

Glas javnosti

Komentari