FERSTAPEN NE DA DOMAĆI TEREN! Uzeo Veliku nagradu Holandije i sa novih 26 bodova preuzeo prvo mesto u konkurenciji vozača!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • FERSTAPEN NE DA DOMAĆI TEREN! Uzeo Veliku nagradu Holandije i sa novih 26 bodova preuzeo prvo mesto u konkurenciji vozača!

Sainc-Lekler.

Odličnu trku odvezao je Maks Ferstapen na Velikoj nagradi Holandije i sa novih 26 bodova preuzeo prvo mesto u konkurenciji vozača.

Ferstapen obradovao holandske navijače na Zandvortu

Ferstapen obradovao holandske navijače na Zandvortu

Holanđanin je obeležio prvu trku na Zandvortu posle 36 godina i trijumfa Nikija Laude ispred Alana Prosta - prvi je prošao kroz cilj posle 72 kruga staze duge 4.259 metara.

Bila je to sedma pobeda za Ferstapena ove sezone, ukupno 17. u karijeri.

Ferstapen je startovao sa pol-pozicije, samo u jednom trenutku izgubio prvo mesto od Valterija Botasa, ali se uspešno borio sa dva Mercedesa i na kraju odbio napade Luisa Hamiltona.

Sedmostruki svetski šampion završio je trku kao drugoplasirani, u poslednjem krugu je izvozao najbrži krug i osvojio dodatni poen, ali je ipak izgubio prvo mesto u šampionatu.

Treće mesto je zauzeo još jedan Mercedesov vozač Valteri Botas, koji se oglušio o naredbe tima i odvezao najbrži krug trke, dva kruga pre kraja, koji je Hamilton ipak uspeo da nadmaši.

Četvrto mesto osvojio je Pjer Gasli iz Alfa taurija, dok su Ferarijevi vozači Karlos Sainc i Šarl Lekler zauzeli peto i šesto mesto.

Lando Noris završio je trku kao deseti i izgubio treće mesto u konkureniji vozača.

Ferstapen sada ima tri boda više od Hamiltona u trci za titulu (224,5-221,5), Botas je sada treći, a Noris četvrti u generalnom plasmanu.

Perez je peti u ukupnom plasmanu, Lekler šesti, a Sainc sedmi.

Već naredne sedmice "najbrži karavan na svetu" seli se u Italiju, gde se vozi trka za Veliku nagradu Italije u legendarnoj Monci.


Komentari