DA LI SU U REALU REALNI! KO HOĆE VINUSIJUSA MORA DA ISKEŠIRA RAVNO MILIJARDU EVRA! Mladi Brazilac je dobar, ali... Ovo se već zove "ludilo mozga" - AMAN!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • DA LI SU U REALU REALNI! KO HOĆE VINUSIJUSA MORA DA ISKEŠIRA RAVNO MILIJARDU EVRA! Mladi Brazilac je dobar, ali... Ovo se već zove "ludilo mozga" - AMAN!

Real Vinisiusu u novi ugovor stavlja najveću otkupnu klauzulu u istoriji.

Vinisiusov ugovor vredi do leta 2024. godine, ali Real Madrid će mu već na kraju sezone ponuditi novi, pišu španjolski mediji, a AS donosi detalje.

Mladi Brazilac jedan je od najslabije plaćenih igrača Reala, a po učinku je drugi najbolji. Ove je sezone samo Karim Benzema (14) zabio više od njegovih devet golova u svim mečevima.

Vinisius je ugovor potpisao još kao 16-godišnjak, na proleće 2017., i stigao nakon 18. rođendana. AS piše da trenutno zarađuje tri miliona evra godišnje, više samo od Lunina i Valleja.

Novi ugovor će mu primanja više nego udvostručiti jer bi od leta trebao zarađivati osam milioa i tako postati jedan od najplaćenijih realovaca, a u novom će mu ugovoru biti i apsurdna otkupna klauzula od milijardu evra. Takve klauzule doduše nisu neobične u najvećim španskim klubovima. I aktualna mu iznosi 700 miliona, ali sada će se izjednačiti sa svetskim rekorderima Benzemom te Pedrijem i Ansuom Fatijem, kojima je Barselona u nove ugovore stavila identičnu klauzulu.

AS piše da će Vinisiusov novi ugovor biti u rangu onih koje imaju Marcelo i Isco, nešto manji od Modrićeva i Benzemina, koji zarađuju oko 10 miliona, dok su na vrhu Geret Bejl i Eden Azar s oko 15 miliona.

No Bjelov ugovor istieče na kraju sezone, baš kao i Marselov i Iskov, a nakon njihovih odlazaka biće više nego dovoljno prostora u budžetu za osetno poboljšanje ugovora Realovu najboljem mladom igraču.

I Modrićev ugovor istječe na leto, ali AS njega ne spominje u kontekstu odlaska. Nije tajna da bi Modrić želio ostati i iduće sezone kako bi zaigrao na potpuno rekonstruiranom Santiago Bernabeuu.

Klik.hr

Komentari