DANCI PREGAZILI RUSE, U OSMINI FINALA IDU NA VELS! Baćuške popile šamarčinu koju će dugo pamtiti!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DANCI PREGAZILI RUSE, U OSMINI FINALA IDU NA VELS! Baćuške popile šamarčinu koju će dugo pamtiti!

Fudbalska selekcija Danske savladala je Rusiju 4:1 u trećem kolu Grupe C i zahvaljujući trijumfu Belgije nad Finskom plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva. Protivnik Dancima u borbi za četvrtfinale biće reprezentacija Velsa.

Mnogo je bilo nepozananica pred mečeve trećeg kola u Grupi B. Na kraju se sve srećno završilo po selekciju Danske, koja je u Kopenhagenu savladala Rusiju 4:1 i plasirala se u osminu finala.

Danci su izuzetno ofanzivno ušli u meč, ali je prvu priliku propustila Rusija. Golovin se izborio za šut posle solo akcije, ali je šutirao direktno u dobro postavljenog Šmajhela.

Delovalo je kao da je ruski tim uspeo da smiri nalete Danaca, ali u 38. minutu mladi Mikel Damsgor preciznim udarcem sa 20-ak metara donosi veliko slavlje navijačima na "Parken" stadionu.

Rusija je u nastavku zaigrala donekle ofanzivnije, pokušala da stigne do izjednačujućeg gola, ali onda je katastrofalna greška odbrane donela Dancima dva gola prednosti.

Kuzjajev je praktično asistirao Jusufu Poulsenu, koji nije imao previše problema da savlada nemoćnog Saponova. Igrao se 59. minut.

Samo 10 minuta kasnije, sudija Turpan dosudio je penal za Rusiju, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Artjom Dzjuba.

Ponovo je Dancima bio potreban pogodak, što su domaći igrači uspeli preko Kristensena u 79. minutu. Posle prave opsade gola Rusije, defanzivac Čelsija je naleteo na jednu izbijenu loptu i poslao pravu bombu ka golu Saponova, koji nije uspeo da interveniše.

Samo tri minuta kasnije pitanje pobednika bilo je rešeno. Danska je izvela izvenredan kontranapad, a četvrti put na meču mrežu Rusije zatresao je Mele.

Danska je tako zabeležila prvi trijumf na turniru, pa posle nesreće sa Kristijanom Eriksenom, sve kreće po dobru za ekipu Kaspera Hjulmanda.

U međuvremenu je Belgija postigla dva pogotka protiv Finske, što je pomoglo Danskoj da posle tri utakmice zauzeme drugo mesto u grupi, za direktan plasman u osminu finala.

Rusija je takmičenje završila kao poslednjeplasirana u Grupi B.

Danska će u osmini finala igrati protiv ekipe Velsa, a taj meč na programu je u subotu 26. juna, od 18.00 časova u Amsterdamu.

RTS

Komentari