ENGLESKA NA NOGAMA, MURINJO PREUZIMA ARSENAL! Unaj Emeri broji poslednje dane na klupi Topdžija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ENGLESKA NA NOGAMA, MURINJO PREUZIMA ARSENAL! Unaj Emeri broji poslednje dane na klupi Topdžija!

Dvanaest bodova manje ima Arsenal od vodećeg Liverpula u Premijer ligi nakon 10 kola. Topdžije su ostvarili tek četiri pobede u prvenstvu, a u poslednje tri utakmice doživeli su poraz od Šefilda i samo su remizirali kod kuće protiv Kristal Palasa.

Navijači su zbog još jedne loše sezone besni. Na udaru su igrači predvođeni kapetanom Granitom Džakom, a trener Unai Emeri rizikuje otkaz.

Zbog svega toga čelnici kluba razmišljaju o novom treneru, a prema pisanju engleskih medija, jedan od najozbiljnijih kandidata je – Žoze Mourinjo. Portugalac je od 2004. do 2007. s Čelzijem vodio velike bitke protiv Arsenala i Arsena Vengera, a isto je činio i od 2016. do 2018. na klupi Junajteda.

Međutim, prema informacijama s Ostrva, Mourinjo je jako zainteresiran za posao u Arsenalu i navodno je spreman prihvatiti dolazak na Emirate, u klub koji je posle odlaska s legendarnog Hajberija izgubio pobednički mentalitet koji ga je krasio krajem 20. i početkom 21. veka.

Da je cijela priča oko mogućeg dolaska Mourinha u Arsenal više nego ozbiljna, govore i informacije da Portugalac već zna koje bi igrače doveo u zimskom prijelaznom roku. A slučajno ili ne, gledao je s tribina Emiratesa utakmicu protiv Vitorije Guimaraes (3:2) u Europa ligi.

Njegova prva želja je Toby Alderweireld. Iskusnom belgijskom 30-godišnjem braniču istječe ugovor s Tottenhamom u ljeto sljedeće godine. Mourinho ga je pokušavao na sve načine dovesti dok je vodio United, ali su Spursi tada odbijali sve napade. Ipak, sad su u drukčijoj, težoj situaciji i imaju dvije opcije - prodati igrača u siječnju i barem nešto zaraditi ili ga zadržati do ljeta i prepustiti ga besplatno Mourinhu.

Index.hr/Teleks.info

Komentari