NAVIJAČI SU HTELI DA GA "LINČUJU", A SADA SE KUNU U MARKA! Nikolić je mašinovođa Lokomotive koja tutnji Rusijom!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NAVIJAČI SU HTELI DA GA "LINČUJU", A SADA SE KUNU U MARKA! Nikolić je mašinovođa Lokomotive koja tutnji Rusijom!

Srpski stručnjak Marko Nikolić ne prestaje da deli lekcije širom Rusije! U derbiju 25. kola ruske Premijer lige njegova Lokomotiva pobedila je gradskog rivala Spartak rezultatom 2:0 (2:0). Bio je to osmi trijumf Nikolićeve kaznene ekspedicije u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima.

Lokomotiva gazi redom širom Rusije i ne namerava da stane, a na njen „mašinovođa" je Srbin Marko Nikolić.

Nekadašnji trener Partizana bio je navodno pred otkazom kada se menjala uprava, ali je novi predsednik koji je stigao krajem prošle godine, čim je stigao, oglasio i poručio da Nikolić ima njegovu apsolutnu podršku.

Nakon što su se iskristalisale stvari, iskusni stručnjak i Lokomotiva su ušli u neverovatnu seriju. Poslednji poraz doživeli su 17. decembra od Hikmija rezultatom 3:2 u gostima.

A, onda se sve iz korena promenilo! Redom su padali: Tambov u Kupu Rusije (3:0), u prvenstvu - CSKA Moskva (2:0), Arsenal Tula (0:3), Soči (3:1), Ufa (0:1), Volgograd (0:2), Soči u Kupu (1:3), i na kraju gradski rival Spartak iz Moskve - 2:0.

Da sa Lokomotivom nema šale i da je ozbiljna u nameri da naredne sezone pod trenerskom palicom Marka Nikolića ponovo igra Ligu šampiona, bilo je jasno posle 22 minuta kada je Kamano na asistenciju Smolova matirao golmana gostiju Maksimenka.

Upravo je Fjodor Smolov u zaustavnom vremenu prvog poluvremena postigao drugi gol za Lokomotivu, što će se ujedno ispostaviti i kao konačan rezultat velikog moskovskog derbija - 2:0.

Lokomotiva je zahvaljujući novom, osmom vezanom trijumfu u svim takmičenjima, prišla Spartaku na svega bod zaostatka. Prvoplasirani Zenit ima 54 boda, drugi je Spartak sa 47, a Lokomotiva 46.

Dva prvoplasirana tima ruske Premijer lige izboriće naredne sezone mesto u Ligi šampiona, s tim što šampion ide direktno, a drugi će morati kroz kvalifikacije do elitnog takmičenja.

Sputnjik


Komentari