SRAMOTA! FIFA I UEFA IZBACLI REPREZENTACIJU I KLUBOVE IZ RUSIJE! Ludilo u Evropi i svetu, sport bi trebalo da bude van toga, ali...

    foto: Picabay/Fotoilustracija
    Podeli
  • SRAMOTA! FIFA I UEFA IZBACLI REPREZENTACIJU I KLUBOVE IZ RUSIJE! Ludilo u Evropi i svetu, sport bi trebalo da bude van toga, ali...

FIFA i UEFA su rešili da izbace fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja.

U kratkom, zajedničkom saopštenju, tim povodom, navodi se podrška Ukrajini i nada da će se "situacija uskoro popraviti... kako bi fudbal ponovo postao vektor oko kog se ljudi ujedinjuju i mir vlada među ljudima".

FIFA je dan ranije donela odluku da ruski državni tim više ne sme da nastupa pod uobičajenim imenom, "fudbalska reprezentacija Rusije".

Od sada, pa do daljnjeg, ta ekipa će se u međunarodnim takmičenjima zvati "Ekipa fudbalskog saveza Rusije", odlučila je juče svetska kuća fudbala, a uvela je i zabranu intoniranja ruskih himni i vijorenje ruskih zastava na međunarodnim utakmicama.

Takođe je zabranila fudbalske utakmice reprezentacija u Rusiji, a sama ruska nacionalna selekcija je trebalo da domaće utakmice igra na neutralnom terenu i to - bez publike.

Sada se otišlo korak dalje, pa su i ruski klubovi i reprezentacija izbačeni iz svih takmičenja.

Ko od klubova ispašta, i šta je sa reprezentacijom Rusije?

Od klubova, ova kazna se odnosi na moskovski Spartak koji je trebalo da u Ligi Evrope igra sa Lajpcigom. Što se tiče reprezentacije, ona je trebalo da igra kvalifikacije za Mundijal protiv Poljske, pa u slučaju pobede, s boljim iz meča Češka - Švedska. A u junu počinje Liga nacija, u kojoj su Rusi u grupi u kojoj su još i Albanija, Island i Izrael.

Komentari