SRPSKA AUSTRIJA U OSMINI FINALA EP! Ukrajina je imala šansu da prođe dalje, ali Baumgartner i ekipa im to nisu dozvolili!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRPSKA AUSTRIJA U OSMINI FINALA EP! Ukrajina je imala šansu da prođe dalje, ali Baumgartner i ekipa im to nisu dozvolili!

Fudbaleri Austrije pobedili su Ukrajinu rezultatom 1:0 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu. Austrijanci su sa šest bodova uspeli da se plasiraju u drugu rundu zajedno sa Holandijom koja je pobedila na sva tri susreta.

Utakmica je počela nešto boljom igrom Austrije, oni su tokom prvih petnaestak minuta imali apsolutnu kontrolu i dominaciju na terenu, ali ništa nisu uspeli da urade.

Nekoliko minuta kasnije je došao i prvi peh kada je Baumgartner posle jednog sudara povredio glavu, ali je ostao u igri još malo.

To se ispostavilo kao sjajan potez, pošto je Austrija nedugo potom izborila korner i upravo je povređeni Baumgartner postigao gol nakon tog kornera, donevši Austrijancima vođstvo nad Ukrajinom i ubrzo je izmenjen, a Šopf je ušao umesto njega u 33. minutu.

Mogli su Austrijanci i do drugog kola u 42. minutu, ali je Arnautović sa nekih 11 metara bio neprecizan, nakon traljavog šuta, lopta se vratila u posed Ukrajincima.

Sa vođstvom Austrije od 1:0 smo i otišli na takozvani veliki odmor, a u nastavku je Ukrajina zaigrala nešto bolje.

U 61. minutu su mogli i do gola, Cigankov je odlično centrirao i Lajner hteo da izbaci loptu u korner pa umalo savladao svog golmana, lopta je otišla u korner koji Ukrajinci nisu iskoristili.

Tražili su i penal, ali ga zasluženo nisu dobili. Do kraja susreta je Austrija uspešno kontrolisala stanje na terenu, takođe, nisu se libili da troše vreme i da loptu zadržavaju u posedu što duže mogu.

Sve u svemu, zaslužena pobeda Austrije i plasman u nokaut fazu sa drugog mesta u grupi C, dok će Ukrajina čekati ostale rezultate ne bi li dobila mesto među najboljim trećeplasiranim reprezentacijama.

B92.net

Komentari