(VIDEO) ENGLEZ POLUDEO ZA ORLOVIMA I MIRTOVIĆEM, HOĆE DA BUDE SRBIN! Ono što je video u Beogradu raspametilo ga je!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ENGLEZ POLUDEO ZA ORLOVIMA I MIRTOVIĆEM, HOĆE DA BUDE SRBIN! Ono što je video u Beogradu raspametilo ga je!

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo, pobeđena je Portugalija usred Lisabona sa 2:1, a slavlje koje je potom usledilo nateralo je jednog engleskog navijača da poželi da "promeni nacionalnost".

Podsetimo, iako su reprezentativci Srbije gubili već od drugog minuta, a samo pobeda ih je iz Lisabona direktno vodila na Mundijal, desio se antologijski preokret "otpisanih" u Lisabonu. Najpre su "orlovi" izjednačili preko Tadića, a onda su sada već čuvenim golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu i pobedili.

Mitrović je već godinama omiljeni igrač navijačima Fulama, a u Engleskoj mu je i spevana pesma "Mitro's on fire, your defence is terrified!", koju mu često pevaju jer, vrlo često, trese protivničke mreže pa su odbrane često u panici pred njim, baš kao što pomenuti stih kazuje.

Upravo tu pesmu su pevali srpski navijači u čast Aleksandra Mitrovića, kada su na beogradskim ulicama u nedelju, pred ponoć, slavili plasman "orlova" na šampionat planete.

Taj snimak je brzo počeo da se širi internetom, stigao je i do pristalica Fulama, a kada je jedan od njih video šta se dešava, poručio je:

"Od ovog trenutka sam i ja delimično Srbin".

Naravno, veliki uspeh ekipe selektora Dragana Stojkovića Piksija, kao i pomenuti Mitrovićev gol u 90. minutu, izazvao je oduševljenje svuda gde Srbi žive. Novosađani su, kolektivno, ismevali Kristijana Ronalda na ulicama "srpske Atine", a proslavljali su "na sav glas" i drugi navijači reprezentacije Srbije, od Pala, preko Banjaluke, do Kosovske Mitrovice i mnogih drugih mesta.

Svi sa nadom - da će naša nacionalna selekcija zablistati i na najvećoj fudbalskoj smotri.

Podsetimo, Mundijal na koji se Srbija plasirala održaće se 2022. godine u Kataru i biće prvo "zimsko Svetsko prvenstvo" u istoriji ovog sporta.

Novosti

Komentari