HRVATI KUKAJU, NE MOŽE DINAMO SAM PROTIV ZVEZDE I PARTIZANA! Srbi će imati dva mesta u LŠ, a mi...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • HRVATI KUKAJU, NE MOŽE DINAMO SAM PROTIV ZVEZDE I PARTIZANA! Srbi će imati dva mesta u LŠ, a mi...

U hrvatskim medijima komentarišu šansu Srbije da se domogne dva kluba u Ligi šampiona posle novih evropskih pobeda.

Nastavili su srpski velikani da beleže pobede na evropskoj sceni. Prvo je Partizan u Konferencijskoj ligi stigao do druge pobede u dva meča, savladavši Floru, da bi isti učinak potom ostvarila i Crvena zvezda, trijumfom nad Ludogorecom u Bugarskoj.

To je bio razlog za rast srpskog koeficijenta, pa sada Superliga može da sanja i o direktnom mestu u grupnoj fazi Lige šampiona. Za to vreme, u susednoj Hrvatskoj kukaju!

Ekipa Dinamo Zagreba briljirala je u Belgiji savladavši Genk, čime je učinila uslugu i Srbiji, pošto su upravo belgijski klubovi na poslednjoj UEFA listi koeficijenata odmah iza Srbije.

Ipak, hrvatski "Indeks" o ovoj temi piše pod naslovom "Srbija je pobegla Hrvatskoj, Dinamo ne može sam protiv Zvezde i Partizana".

"Indeks" piše da "savršeni Zvezda i Partizan" vode Srbiju prema osvajanju dva mesta u Ligi šampiona, što se nikada u našoj zemlji nije dogodilo.

"Srbija slavi učinak njena dva najveća kluba u evropskim kupovima ove sezone, jer je tako došla nadomak dva mesta u Ligi šampiona. Hrvatska o njima ne može ni da sanja. Sjajni rezultati Zvezde i Partizana i to što su na korak od proleća u Evropi, tera Srbe da razmišljaju i o 11. mestu", piše hrvatski portal.

Upravo 11. mesto vodi šampiona države direktno u Ligu šampiona, ali to može da bude slučaj i sa 12. mestom, ukoliko dođe do pomeranja, što zavisi od toga ko je osvajač Lige šampiona.

Dinamo je savladao Genk 3:0 u Ligi Evrope i tako doneo Hrvatskoj 0.500 bodova na listi koeficijenata, pošto su jedini preostali njihov klub u UEFA takmičenjima. Oni su trenutno na 15. mestu, poslednjem koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali sa skoro 4.000 bodova manje od Srbije, koja je napredovala ove sedmice za ravno 1.000 bodova.

Morala bi Srbija da do kraja sezone ostane na 12. mestu kako bi potencijalno izborili i direktnog učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2023/24.

Novosti.rs

Komentari