OVO JE BAŠ BRUTALNO! ZVEZDU NA PUTI ZA LŠ ČEKAKJU DINAMO ZAGREB, SELTIK I NA KRAJU AJAKS... Mogu li crveno-beli do novog podviga?

    foto: FK CZ
    Podeli
  • OVO JE BAŠ BRUTALNO! ZVEZDU NA PUTI ZA LŠ ČEKAKJU DINAMO ZAGREB, SELTIK I NA KRAJU AJAKS... Mogu li crveno-beli do novog podviga?

Praktično je sve jasno ko će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nije još rešeno u Švajcarskoj gde je Jang Bojs na pragu titule (računaćemo u nastavku teksta njih kao šampione), kao i u Rumuniji gde je Univerzitatea na pragu šampionskog trona. Ostalo je poznato.

Crvena zvezda kao predstavnik Srbije ponovo kreće od prvog kola kvalifikacija i tamo će biti jedan od najjačih timova po koeficijentu, ali i po realnoj snazi.

PRVO KOLO

Ko su mogući protivnici?

Svi su poznati, jasno je da šampion Rumunije makar to bila i Univerzitatea sa najnižim koeficijentom ne može da bude nepovlašćena, pa neće ni biti protivnik Zvezde.

To su Fola Eš (Luksemburg), Đurgarden (Švedska), Budućnost (Crna Gora), Flora (Estonija), Dinamo Brest (Belorusija), Riga (Letonija), Konahs Ki (Vels), Klaksvik (Farska ostrva), Evropa (Gibraltar), Celje (Slovenija), Ararat (Jermenija), KuPS (Finska), Rejkjavik (Island), Tirana (Albanija), Sileks (Makedonija) i Florijana (Malta).

Po meri su Gibraltarci, Velšani, Maltežani i Farani. Ostali bi mogli da naprave problem, a za izbegavanje su Đurgarden, Celje i Dinamo Brest. U svakom slučaju, Zvezda će u toj jednoj utakmici biti favorit.

DRUGO KOLO

Drugo kolo će nam doneti Crvenu zvezdu ponovo kao nosioca, i to je definitivno i znalo se odavno.

Ukoliko ne bude velikih iznenađenja (a definitivno će ih biti imajući u vidu da se igra samo jedna utakmica), onda su potencijalni protivnici Crvene zvezde - Midtjiland, Šerif, Ferencvaroš, Dandalk, Slovan, Suduva, Omonija, Univerzitatea, Sarajevo i Dinamo Tbilisi. Računamo i dalje da će Jang Bojs biti šampion u Švajcarskoj, u tom slučaju je lista ovakva.

TREĆE KOLO

Ukoliko naš šampion sa uspehom savlada i drugu rundu, onda je upitno da li će u trećoj rundi biti nosilac. Ipak, ukoliko ispadnu tri tima od sledećih - Seltik, Dinamo Zagreb, Astana, Jang Bojs i Ludogorec, onda će Zvezda biti nosilac.

U drugom slučaju, potencijalni protivnik u trećem kolu će biti neko od pomenutih, a priključuju se i Slavija iz Praga i Olimpijakos. U slučaju da svi oni prođu, onda su protivnici Crvene zvezde - Olimpijakos, Seltik, Dinamo Zagreb, Astana, Slavija i Ludogorec.

Tek nakon toga sledi poslednje kolo, plej-of za ulazak u LŠ kada se priključuju Salcburg i Ajaks. Kao što vidite, izuzetno je teško, posebno što se igra samo jedna utakmica do plej-ofa.

Može li Zvezda do novog podviga?

Sportske net

Komentari