DA LI JE REALNO?! ASANO U ZVEZDI - OSVETA ZA KLEA! I grobari i delije na nogama, biće frke narednih dana!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DA LI JE REALNO?! ASANO U ZVEZDI - OSVETA ZA KLEA! I grobari i delije na nogama, biće frke narednih dana!

Biće veoma interesantno narednih par dana. Vest koja je uzburkala vode u srpskom fudbalu, je ta da je Takuma Asano odlučio da napusti Partizan i raskine ugovor.

Kako je naveo japanski napadač, klub iz Humske ga nije na vreme isplaćivao i ostali su mu dužni nekoliko plata, zbog čega je rešio da više ne bude član crno-belih.

Sada će Partizan tužiti Asana i probati da izdejstvuje novac, koji bi dobio njegovom prodajom, a jednostrani raskid ugovora o radu bez opravdanog razloga najstrožije je zabranjen prema propisima FIFA.

Ipak, već se na društvenim mrežama povukla paralela sa ovim slučajem i onim od pre 12 godina, kada je Kleo iz Crvene zvezde prešao u Partizan, takođe zbog dugovanja prema njemu, pa se navijači širom Srbije pitaju hoće li uprava srpskog šampiona kontaktirati Asana i ponuditi mu ugovor.

“Na internetu sam video da je Zvezda bila svetski prvak devedesetih. Znao sam da je bile veliki klub, ali od te veličine nije ostalo ništa kada sam došao. Na početku je sve bilo dobro, jer sam ipak došao iz malog portugalskog kluba. Međutim, Zvezda je bila u problemima, promenio se i predsednik. Bio sam tamo sedam meseci, razmišljao sam i da ostanem, uprkos tome što nije bilo novca. Dugovali su mi četiri ili pet plata, a dobio sam ih tek dve godine kasnije, kad sam već igrao u Kini. U prvom trenutku po odlasku iz Zvezde nije bilo nikakvih poziva, a onda me je pozvao Partizan i potpisao sam na četiri godine” – izjavio je Kleo pre nekoliko godina.

Slična situacija se dogodila i u košarci, kada je Kori Volden iz istog razloga napustio Partizan nakon prošle sezone i vrlo brzo pojačao Večitog rivala, Zvezdu.

Stranci nemaju problem sa prelaskom iz jednog u drugi klub, pa i čak kada su to ljuti rivali, jer kod njih preovladava profesionalizam i novac, a ne emocija.

Istina, “Delije” verovatno ne bi prihvatile dolazak Asana, zbog toga što je upravi nagovešteno da ne žele u klubu nekoga ko je igrao za Partizan barem jedan minut, a svedoci smo da je zbog tog slučaja propao dolazak Veljka Birmančevića u redove crveno-belih, iako mladi vezista nije skrivao da je oduvek bio navijač srpskog šampiona.

Podsetimo, Asano je ove sezone najbolji strelac Partizana, postigao je 20 golova u sezoni i igra sezonu karijere. Partizanu je ostalo da odigra finale Kupa Srbije na “Marakani” 25. maja, protiv Crvene zvezde, ali će u tom susretu biti i te kako oštećeni neigranjem prvog golgetera tima.

Objektiv

Komentari