DEKI U PROBLEMU, ZVEZDA DALEKO OD DRIM-TIMA! Propao plan za pet igrača, svi su bili ključni za napad na LŠ!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • DEKI U PROBLEMU, ZVEZDA DALEKO OD DRIM-TIMA! Propao plan za pet igrača, svi su bili ključni za napad na LŠ!

Zvezda mora da traži alternative igračima koje je planirala da dovede, ali i Milunoviću koga je planirala u "timu snova". Prelazni rok odjednom se promenio...

Crvena zvezda ambiciozno je ušla u letnji prelazni rok i obećano je stvaranje najjačeg tima još od Barija, međutim jasno je da su za to potrebna značajna finansijska sredstva.

Bili su spremni na "Marakani" da odu i preko svojih mogućnosti, posebno nakon sezone u kojoj sem učešća u Ligi Evrope nije bilo značajnog priliva novca, ali na kraju deluje da džep jednostavno neće biti dovoljno dubok da bi se dovela sva jaka imena koja su se povezivala sa Zvezdom.

Stigao je Aleksandar Dragović kao "kapitalac" za Ligu šampiona, što je velika pobeda crveno-belih pošto je reprezentativac Austrije imao i jače ponude. Međutim, igranje na kartu voljenog kluba, uz opet vrlo jaku platu za srpske uslove, donelo je Zvezdi fudbalera koji je ne tako davno vredeo 21 milion evra, a koji stiže u najboljim igračkim godinama.

Pomenuta dva faktora, sve je izvesnije, neće biti dovoljna u slučaju ostalih igrača koje Crvena zvezda trenutno traži.

Povremeno se u medijima spominjalo i ime Marka Arnautovića, ali to ni u jednom trenutku nije bila realna meta Crvene zvezde.

Dragović je trebalo da bude samo prva kockica u drim-timu Zvezde za 2021/22, navijači su svakodnevno slušali ko bi još mogao da mu se pridruži, da bi se te priče polako utišale u prethodnih nedelju dana.

Pre svih se to odnosi na Aleksandra Kolarova i Aleksandra Prijovića, potom povratnika Nenada Krstičića, a koji deluju da su sve dalje od Zvezde.

Kolarov je imao niz sastanaka sa Zvezdanom Terzićem i nije još potpuno siguran da li bi se vraćao u srpski fudbal, čak iako mu crveno-beli spremaju i fotelju po završetku igračke karijere, pa zbog toga ne žuri sa odlukom jer bogate ponude sa istoka obično dolaze na kraju prelaznog roka. To ne odgovara Zvezdi jer ona nema vremena da čeka, želi da napravi tim pre početka kvalifikacija za Ligu šampiona, pa se tako već priča o alternativnim rešenjima na levom boku.

Milan Rodić je izrazio želju da ode, Zvezda bi htela da ga zadrži i dalje, međutim za nauk iz prethodne dve sezone je da mora da postoji alternativa na tom mestu ako ne želite da se kockate...

Deluje da je Prijović još dalji od Kolarova u ovom trenutku, a kod njega je osnovni razlog plata i aktivan ugovor u Al-Itihadu. Poznato je da su Saudijci veoma proračunati kada se raskida ugovor, pokušavaju da izvuku svaki dinar, tako da baš kada se učini da je sve gotovo i da će Prijović dobiti papire - nastanu neke komplikacije.

Na situaciju sa Prijovićem motri i PAOK koji je angažovao trenera Razvana Lučeskua, a pod čijim vođstvom je srpski napadač igrao najbolje u karijeri.

S obzirom na to da Zvezda ne može da ispuni finansijske zahteve Prijovića, čak i kada postane slobodan igrač, prednost ima PAOK, tako da su se crveno-beli okrenuli se alternativnim rešenjima u međuvremenu. Nažalost po njih - i tamo su im zatvorena vrata.

Aleksandar Pešić bio je veoma blizu povratka na "Marakanu", ali pošto od starta nije bio prva opcija - i uz to je dobio odličnu ponudu Karagumruka - brzo je prelomio gde će.

Zvezdi je tako praktično onemogućen put do jedine dvojice domaćih napadača koje je imala na oku, dok se u međuvremenu odrekla Dijega Falćinelija, predvodnika napada u prethodnoj sezoni koji je takođe bio preskup.

Osim otkupa od milion evra (doduše u tri rate), Zvezda je Falćineliju trebalo da ponudi platu od 800 hiljada evra da bi postao njen igrač, a to je procenjeno kao prevelik izdatak.

Zvezda ne želi da napravi grešku kao sa Milunovićem i ponudiće Aleksandru Kataiju novi ugovor do 2024, dok dozvolu za odlazak nema ni Mirko Ivanić. Bar do kraja kvalifikacija ili dok ne stigne ponuda na više od 4,5 miliona evra...

Falćineli zauzima mesto stranca, ima 29 godina i nije naročito pouzdan strelac (13 golova na 37 nastupa prošle sezone), ali kao da je pomalo zaboravljeno da je bio idealan za Stankovićev sistem jer je otvarao ogroman prostor igračima iz drugog plana i veoma je zaslužan za to što su Ivanić i Katai postigli veliki broj pogodaka.

Zvezda u zamislima novog drim-tima nije imala Falćinelija nego Prijovića, koga će teško dovesti, makar na vreme, ali imala je drugog fudbalera koji je u međuvremenu napustio.

Razvlačili su se pregovori sa Nemanjom Milunovićem još od januara, kada je na početku priprema generalni direktor Zvezdan Terzić najavio da će odmah razgovarati sa njim u kancelariji i to završiti bez problema, ali to se nije desilo.

Zvezda je nudila Milunoviću dvogodišnji ugovor vredan oko milion evra, ali je ukupna ponuda iz Alanjaspora bila duplo bolja i zato je iskusni štoper izabrao inostranstvo.

Možda mu se nije dopalo ni to što se o Dragoviću pričalo kao o revolucionarnom pojačanju dok je bio komandant odbrane Crvene zvezde, ne bi bilo iznenađenje da se osetio i nedovoljno cenjen, međutim biće da je po sredi pre svega bio novac i tu nema nikakve zamerke.

Zato je Zvezda iznenada morala da promeni plan u prelaznom roku, koji je "živa stvar" što bi rekao Vladan Milojević, pa se Dragoviću traži drugi partner.

Najverovatnije će to biti Miloš Degenek, koga je Zvezda planirala da proda u slučaju dobre ponude, dok su alternative Radovan Panov i Strahinja Eraković, odnosno to bi trebalo da bude i povratnik Vukašin Jovanović. Zvezda je izabrala njega kao direktnu zamenu za Milunovića, dok će se sa Srđanom Babićem pozdraviti zbog šanse da zaradi.

Otegla se i priča oko Nenada Krstičića koga bi Zvezda rado dovela, ali će i tu morati da "odreši kesu", kao i da proda nekog od veznih igrača koje trenutno ima u rosteru.

Osim pojedinih spekulacija, ne postoje konkretne (ili ozbiljne) ponude za Veljka Nikolića ili Njegoša Petrovića, jedne od retkih igrača koji imaju dozvolu da odu, pa se tako spominje i trampa Krstičića i Kange, međutim to bi bilo prilično neverovatno rešenje.

Sve u svemu deluje da je Crvena zvezda sve dalje od prvobitnog plana i "tima snova", što ne znači da ga na kraju neće složiti - samo sa drugim imenima.

A na kraju, ona i ne igraju, nego je tim ono što čini "drim tim".

Mondo

Komentari