FRKA U ZVEZDI, ITALIJANI ODVODE STANKOVIĆA - NIJE SAMPA! Od Dekija očekuju da im klub vrati u vrh Serije A!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FRKA U ZVEZDI, ITALIJANI ODVODE STANKOVIĆA - NIJE SAMPA! Od Dekija očekuju da im klub vrati u vrh Serije A!

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković postiže odlične rezultate sa crveno-belima na startu samostalne trenerske karijere, pa otuda ne čudi što je privkuao pažnju italijanskih klubova.

Stanković se proslavio u Seriji A kao igrač, a kako stoje stvari, mogao bi na “čizmi” da nastavi i trenersku karijeru. Njegov odlazak sa “Marakane” nije ni blizu, ali to ne smeta medijima na Apeninima da ga sele u zemlju u kojoj je sa velikim uspehom branio boje Lacija i Intera.

Posle Sampdorije Stankovića prati i Udineze, gde je mladi srpski trener bio asistent u stručnom štabu Andree Stramaćonija 2014. godine.

- Stanković može biti potez za budućnost. On je već bio u Udinama kao pomoćni trener i zato dobro poznaje okruženje. Od njega bi se tražilo lagodni opstanak u ligi, poboljšanje skautinga i jasan identitet igre – piše portal “Kalčopolis”.

Italijani samo imaju reči hvale za Stankovića.

- Cena Dejana Stankovića očigledno raste i on bi uskoro mogao da zauzme mesto na klupi Serije A. Sa svojom Crvenom zvezdom dokazuje da ima ideje i da je prilično solidan trener. Njegov materijal u timu nije odličan, ali uspeo je da ga transformiše na najbolji mogući način zahvaljujući radu i odlučnosti koja ga vraća skoro dvadeset godina unazad kada je bio na vrhuncu karijere kao fudbaler – piše italijanski portal “Kalčopolis”.

SD

Komentari