KAPA DOLE MAJSTORI! ZVALI SU IH I KANADA I BIH, A ONI SU STALI POD SRPSKU ZASTAVU! Piksijev poziv se ne odbija!

    foto: FSS
    Podeli
  • KAPA DOLE MAJSTORI! ZVALI SU IH I KANADA I BIH, A ONI SU STALI POD SRPSKU ZASTAVU! Piksijev poziv se ne odbija!

Srbija će udariti na Švedsku u Ligi nacija 24. septembra i Norvešku tri dana kasnije, a među Orlovima su i dvojica debitanata - Srđan Babić koji igra za Almeriju, i Stefan Mitrović, član Crvene zvezde. Pomenuti dvojac koji je imao ponude drugih selekcija, izašao je pred novinare i poručio da se poziv Srbije i selektora Stojkovića ne odbija!

Orlovi su trenutno drugi na tabeli u Grupi 4 Divizije B i naredna dva meča sa Švedskom (24. septembar) i Norveškom (27. septembar) su ključna za konačni rasplet.

Jasno je da izabranici Dragana Stojkovića Piksija, koji preferira ofanzivan stil i igru na gol više, uvek idu na pobedu i da će učiniti sve da isprave onaj uvodni poraz od Holanda i drugova na Marakani na premijeri nove sezone Lige nacija.

Dva dana posle okupljanja Orlova u Kući fudbala u Staroj Pazovi Babić i Mitrović su poručili da je velika čast što su deo reprezentacije.

„Zahvalan sam selektoru na pozivu. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima. Mnogo mi znači. Nadam se najboljem ishodu u naredna dva meča. Ići ćemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa gotovo 80 odsto ovih momaka sam igrao u mlađim selekcijama, pričali smo pre okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao im posle veličanstvene pobede u Lisabonu. Drago mi je da srpski fudbal doživljava renesansu u poslednje vreme. Od svoje 14. godine sam deo reprezentativnih selekcija i ovo shvatam kao predivan povratak. Selektor mi je pružio šansu i daću sve od sebe da opravdam njegovo poverenje. Za mene se interesovala i Bosna i Hercegovina, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija", poručio je Srđan Babić koji s kapitenskom trakom predvodi Almeriju u Primeri.

Identičan je stav i krilnog napadača Crvene zvezde Stefana Mitrovića koji je oduševio sve hrabrošću i prodornošću koju poseduje.

„Fenomenalni su prvi utisci. Velika je čast da igram za Srbiju, zemlju u kojoj sam rođen. Kanada je takođe bila zainteresovana, bio sam u poslednja dva meseca u kontaktu sa njihovom federacijom. Međutim, kada se dobije poziv jedna takve veličine kakva je Dragan Stojković Piksi, tu nema dileme. Oduševio sam se kada me je pozvao i momentalno sam prelomio. Nisam ni u najluđim snovima mogao da očekujem da će sve ovako brzo da se izdešava u mojoj karijeri. Prvo potpis za Crvenu zvezdu, a onda mesec dana kasnije poziv u A reprezentaciju Srbije. To mi je motiv više da nastavim da sae usavršavam i da napredujem kao fudbaler", rekao je Mitrović.

Podsetimo, po završetku obaveza u Ligi nacija, Srbija se okreće pripremama za Mundijal gde koji startuje u novembru u Kataru, a trofej „Zlatna boginja", namenjen prvaku sveta trenutno se nalazi u Beogradu.

Sputnjik

Komentari