ŠPANCI IGNORIŠU LAŽNU DRŽAVU, MOŽE FIFA I UEFA SVE DA NAREDI, ALI OVO NE MOŽE DA ZABRANI! Brutalna šamarčina Prištini!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠPANCI IGNORIŠU LAŽNU DRŽAVU, MOŽE FIFA I UEFA SVE DA NAREDI, ALI OVO NE MOŽE DA ZABRANI! Brutalna šamarčina Prištini!

Poslednjih nekoliko dana bili smo svedoci rasprave na relaciji Madrid – Priština.

Kako Španija nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine, a mora da igra sa selekcijom sa te teritorije zbog UEFA pravila, i dalje se vode igrice.

Posle pobune iz Prištine da im Španci neće dati isti tretman kao što imaju druge zemlje, usledile su "packe" Španiji sa najviših instanci – od MOK-a, FIFA i UEFA.

Kako nisu imali izbora, Španci su primorani da se ponašaju u skladu sa onim što su priznale pomenute tri organizacije, ali i dalje imaju svoje metode.

Do sada su za predstojeću akciju, na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, davali tako što su najavljivali mečeve sa Grčkom, Gruzijom i teritorijom Kosova, a sada se to promenilo.

Da bi ispali politički korektni, jednostavom su zaobišli da tzv. Kosovu daju bilo kakav značaj.

Tako se na spisku pozvanih igrača od selektora Luisa Enrike ne navodi za koju je utakmicu, što su po pravilu ranije radili, već samo da je za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Enrike je za ovu akciju pozvao četvoricu debitanata – Barseloninog tinejdžera Pedrija, golmana Brajtona Roberta Sančesa, Pedra Pora iz lisabonskog Sportinga, gde je na pozajmici iz Mančester sitija, kao i Brajana Gil iz Eibara, takođe na pozajmici iz Sevilje.

B92.net

Komentari