(VIDEO) CRNO-BELI NAŠLI NOVOG ŠPICA, ON I GOMEŠ BIĆE PAKLEN TANDEM! Dukens Nazon u Humskoj, Borjan mu se neće obradovati?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) CRNO-BELI NAŠLI NOVOG ŠPICA, ON I GOMEŠ BIĆE PAKLEN TANDEM! Dukens Nazon u Humskoj, Borjan mu se neće obradovati?!

Partizan je blizu realizacije transfera Rikarda Gomeša, ali tu se, međutim, ne završava angažovanost crno-belih oko dovođenja napadača, čak je i označen sledeći "pik".

To je princ Haitija Dukens Nazon, reprezentativac ove malene države u Karibima. Ovaj fudbaler našao se, kako "Žurnal" piše na skeneru Partizanove vrhuške, uz mogućnost da već do odlaska na pripreme u Sloveniju zaduži crno-belu opremu.

Što je još bolje za Parni valjak, Nazon bi u Humsku stigao kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa Sent Trudenom, za koga je u prošloj sezoni postigao šest golova i asistirao kod jednog, na terenima Župile lige.

Gledajući da Partizan u prethodnim godinama dovodi strance bez obeštećenja, prvi preduslov da se 27-godišnji centarfor pojavi u Beogradu je ispunjen.

Nazon je rođen u Parizu, zanat je ispekao u francuskim klubovima Van, Lorijen, Roje, Laval, da bi posle epizode u indijskoj Kerali Basters stigao do engleskih terena. Za premijerligaša Vulverhempton nikada nije zaigrao, pa je slat na pozajmice u Koventri i Oldam gde je imao znatno veću minutažu. Poslednje tri godine proveo u Sent Trudenu, s tim što je tokom proleća 2019. bio na pozajmici u škotskom Sent Mirenu.

Mnogi efikasniji bio je igrajuči za reprezentaciju Haitija. U prethodnih 36 utakmica, postigao je 14 golova. Jedan od najsmešnijih u karijeri dao je kapitenu Crvene zvezde Milanu Borjanu. I to kako što je njegov državni tim u četvrtfinalu Gold kupu pre dve godine gubio 0:2 od Kanade, kad je kapiten srpskog šampiona loše procenio putanju lopte, dozvolio snažnom centarforu da pogodi i režira preokret Haitija, što je kasnije potvrdio asistencijom za 3:2.

Osim pogotka Kanadi, Dukens Nazon može da se pohvali da je na susretu sa Svetim Martinom pogodio cilj pet puta u trijumfu od 13:0 ili da je pre 14 dana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru izrežetao mrežu nejake selekcije Turks i Kaikos, autorizovavši trijumf 10:0 sa četiri pogotka.

Reč je o klasičnoj „devetki“, koja je Partizanu neophodna, posle neuspelog eksperimenta sa Francuzom Žanom Kristofom Bajbekom. Po potrebi može da odgovori zahtevima na krilnoj poziciji, ako struka crno-belih proceni da bi Rikardo Gomeš, čiji se transfer privodi kraju, korisniji u toj ulozi.

U prvom mandatu Aleksandar Stanojević je trenirao Prinsa Tejga, sad bi mogao Princa, pod uslovom da Dikens Nazon najpre potpiše ugovor, potom oprvada nadimak koji je sam sebi nametnuo.

Komentari