DA LI JE VREME ZA EX-YU FUDBALSKU LIGU?! BELGIJANCI I HOLANĐANI PRAVE ZAJEDNIČKO TAKMIČENJE - šta je naš izgovor, pa nismo ni mi lošiji od njih! AMAN!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DA LI JE VREME ZA EX-YU FUDBALSKU LIGU?! BELGIJANCI I HOLANĐANI PRAVE ZAJEDNIČKO TAKMIČENJE - šta je naš izgovor, pa nismo ni mi lošiji od njih! AMAN!

Fudbalski klubovi iz prve lige Belgije jednoglasno su podržali mogućnost zajedničke lige sa susednom Holandijom, a sve sa ciljem povećanja finansijske dobiti.

To je zvanična odluka klubova Župiler Pro lige, najvišeg ranga takmičenja u Belgiji.

”Imamo jednoglasnu podršku mogućem formiranju BeNe Lige. Rukovdstvo Pro Lige će preuzeti aktivnu ulogu u njenom kreiranju. Ta naša ambicija bazira se na poštovanju sportskih težnji najboljih klubova i potrebe za ekonomskom stabilnošću ostalih klubova”, stoji u saopštenju najbolje belgijske lige.

Podsećamo, ideja o stvaranju zajedničke belgijsko-holandske lige pojavila se pre nešto više od dve godine, ali je njena brža realizacija usporena izbijanjem pandemije koronavirusa.

U razgovorima o formiranju zajedničke lige učestvovalo je pet belgijskih klubova iz prve lige - Anderleht, Klub Briž, Gent, Genk i Standard iz Liježa.

Sa druge strane interesovanje za taj projekat iskazalo je šest holandskih klubova - Ajaks, AZ Alkmar, Utreht, Fejenord, PSV Ajndhoven i Vitese.

Prema procenama, zajednička liga bi klubovima novoformirane BeNe lige povećala prihode sa sadašnjih 300 miliona evra na čak 1,3 milijarde.

Da su pomenuti klubovi ozbiljni u ovoj nameri pokazuje i to što su već vodili razgovore na tu temu sa Uefom.

Međutim, problem bi mi mogao da predstavlja stav navijača iz obe zemlje, koji se u velikoj većini ne slažu sa tom idejom, a glavni razlog su duža putovanja na gostovanjima u nameri da prate svoj voljeni klub kao i do sada.

RTS

Komentari