ORLOVI GAZE, PALI I BELGIJANCI: Hokejaši Srbije na pragu plasmana u viši rang!

Srbija je u četvrtom kolu bila bolja od Belgije i tako ostala u trci za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang.

    foto: HSS
    Podeli
  • ORLOVI GAZE, PALI I BELGIJANCI: Hokejaši Srbije na pragu plasmana u viši rang!

Hokejaši Srbije nastavili su sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa. Naša reprezentacija je u četvrtom kolu bila bolja od Belgije i tako ostala u trci za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang. Srpski oklopnici savldali su Begijance 6:3 (2:1, 2:0, 2:2).

Posle uvodnih pet minuta igre Srbija došla do vođstva, a strelac je bio Marko Dragović na asistenciju Mirka Đumića. Na 2:0 povisio je Stefan Bošković nakon još jednog sjajnog dodavanja Đumića. Isključenje Lazara Leštarića omogućilo je Belgijancima da iskoriste prednost igrača više na ledu, a mrežu je pogodio Ben Kulen.

U preostalim mečevima četvrtog kola Australija je pobedila Kinu 3:2, a Hrvatska je posle penala bila bolja od Španije 4:3. U poslednjem kolu koje je na programu u ponedeljak 15. aprila Srbija igra protiv Španije (20h), a veoma važan duel za nas biće između Australije i Hrvatske.

Naši hokejaši moraju da pbede Španiju, ali za osvajanje zlata i plasman u viši rang potreban je i trijumf Hrvata protiv Australijanaca.

Sportska centrala

Komentari