ČOVIĆ POTKAČIO PARTIZAN, ALI REALNO U PRAVU JE! Predsednik Zvezde bez dlake na jeziku, delije ovo treba da znaju!

    foto: Fptoilustracija/KK CZ
    Podeli
  • ČOVIĆ POTKAČIO PARTIZAN, ALI REALNO U PRAVU JE! Predsednik Zvezde bez dlake na jeziku, delije ovo treba da znaju!

Crvena zvezda je u utorak uveče posle velike borbe izgubila od Barselona sa 76:69, a dan kasnije oglasio se prvi čovek srpskog šampiona Nebojša Čović.

Nebojša Čović bio je gost na tv "Happy" gde je dao ukupnu ocenu dosadašnjeg dela sezone.

- Što se tiče /AdmiralBet/ ABA, sasvim korektno, imali smo taj kiks protiv Igokee. Zadovoljan sam i što se tiče Evrolige, možda smo mogli da imamo neku pobedu više, ali smo i mnogo više gostovali. Drugo, imali smo i veliki peh što su nam devet igrača bili u povredama. Još uvek imamo Vajta, Dobrića, nikako da se stabilizujemo i da imamo sve igrače na okupu.

Potom je poslao i nekoliko otrovnih strelica ka Partizanu, rekavši da utakmice u Evroligi ne mogu da se porede ni sa jednim drugim takmičenjem.

- Sezona je izuzetno teška, teško je igrati Evroligu. Poređenje Evrolige sa nekim drugim evropskim takmičenjima je nebo i zemlja. I nivo košarke u Evrokupu je opao. To nije Evroliga. A zamislite šta znači da za nedelju dana odigraš četiri utakmice, ili na primer igraš u Baru, pa putuješ u Monako, pa Španija... Nemamo mi ni svoj avion... A ovde imamo stalni pritisak da moramo da budemo prvi. Mi ne možemo da budemo prvi sa... pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat i u Evroligi. Sinoć smo igrali protiv Barselone, protiv nekoga ko ima budžet od 30 miliona, što je za nas misaona imenica. Ali, nigde se nismo obrukali. Maltene je i sinoć bilo na jednu loptu - rekao je Čović i dodao:

- Za deset godina koliko sam u Zvezdi, osvojili smo 17 trofeja. Od 1945. do 2011. Zvezda je osvojila ukupno 25 trofeja, pričam o košarci. Treba biti realan. I u sportu su se pojavile anomalije, ušlo je svašta, raznorazni elementi koji bi da šteluju svoje biografije. Biće još izazova, imamo pristojan tim. U Evroligi možemo svakoga da pobedimo, ali i nas može da pobedi neki slabiji klub.

Zvezda je proteklog vikenda prošla kroz pravi pakao na gostovanju Krki, gde je jedva izvukla živu glavu i stigla do pobede.

- Igraš sa Olimpijakosom, pobediš, pa putuješ u Novo Mesto, u školsku dvoranu srednje škole ''Leon Štukelj'' da igraš sa Krkom. Uz svo uvažavanje, ti ljudi su dragi... Treba animirati igrače, a svi protiv Zvezde žele da nam skinu skalp. Kad nas pobede, žive godinu dana od te pobede.

Na pitanje da li je slična situacija i sa Partizanom, prvi čovek crveno-belih rekao je sledeće.

- Isto je i sa Partizanom, ja neću da ih pominjem jer mogu da protumače drugačije, kako to obično rade pojedinci tamo.

Republika

Komentari