VUJOŠEVĆU, JEL TI TO NEŠTO O ZVEZDI?! PARTIZAN JE ZASLUŽIO EVROLIGU! Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu zaradili na terenu, za razliku od nekih drugih!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VUJOŠEVĆU, JEL TI TO NEŠTO O ZVEZDI?! PARTIZAN JE ZASLUŽIO EVROLIGU! Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu zaradili na terenu, za razliku od nekih drugih!

Bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da su "crno-beli" davno zaslužili da igraju Evroligu, prenosi "Sport klub".

Evroliga je ranije danas dala specijalne pozivnice Partizanu i Valensiji.

"Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu zaradili na terenu, za razliku od nekih drugih, kod kojih je to bio češći slučaj. Bio je red i da se tako nešto desi. Ova "vajld karta" je splet određenih okolnosti, svima dobro poznatih, posle isključenja ruskih klubova. Da u ovom trenutku ne mešamo politiku i sport. A opet, zahvaljujući tome, ispravljena je jedna velika nepravda, s obzirom da je Partizan u nekoliko navrata, u relativno bliskoj prošlosti, i te kako zaslužio višegodišnju pozivnicu", rekao je Vujošević za "Sport klub".

Partizan je poslednji put igrao u Evroligi u sezoni 2013/2014. godine, a tada je na klupi "crno-belih" bio Vujošević.

"Ovo je velika stvar za klub, zbog koje smo svi mi, partizanovci, mnogo srećni. Ali, igranje Evrolige je daleko više. Mnogo puta sam istakao da je to najbolja škola za igrače u Evropi, kroz koju oni mnogo napreduju. Ekipa će morati da bude u skladu sa izazovima, težinom i kvalitetom takmičenja. Dva evroligaša iz Beograda, mnogo je dobra stvar generalno za srpsku košarku. Ušešće crno-belih izazvaće i reakciju Crvene zvezde, a to je sve za vetar u leđa košarkaškom sportu u celini", naveo je, između ostalog, Vujosević.

Mediji


Komentari