AUU, KAKVU IGRAČINU ĆE IMATI SRBIJA! BEK ŠUTER OD 208, stručnjaci tvrde da će biti velika zvezda NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • AUU, KAKVU IGRAČINU ĆE IMATI SRBIJA! BEK ŠUTER OD 208, stručnjaci tvrde da će biti velika zvezda NBA!

Mlada nada i potencijalna "sledeća velika stvar" iz Megine kuhinje čvrsto je na zemlji. "Ne možete košarku igrati na silu", kaže nam veliki talenat ekipe Vlade Jovanovića.

Mega Soccerbet je u uzbudljivom finalu pobedila Crvenu zvezdu i tako osvojila juniorski turnir Evrolige u Beogradu, plasiravši se na završnicu u Valensiji krajem maja. Pravi lider tog tima i MVP turnira je Nikola Jović, bek šuter od 208 centimetara, kome stručnjaci predviđaju veliku karijeru.

Da, dobro ste pročitali, on je bek šuter.

Ovaj 17-godišnjak dominira u juniorskoj ligi, ove sezone je počeo da trenira sa prvim timom, debitovao je za seniore i ostavio sjajan utisak, a u razgovoru za MONDO pokazuje da ima još jednu stvar koja je jako važna kada se gradi karijera – glavu na mestu.

Ali, prvo aktuelnost – ANGT i dramatična pobeda, da li su se malo slegli utisci?

"Još sam pod utiskom, pogotovo posle finala. Ovo je stvarno neverovatan osećaj. Vredno i mnogo smo smo radili, bilo nam je bitno da pobedimo. A to priznanje za koje me pitate, to je vrhunac mog rada, pokazatelj da sam se dosta trudio i radio za to i da sam na dobrom putu", odgovara Jović.

Mladi Megin bek tek je je igrač u istoriji juniorskih turnira Evrolige koji je u proseku imao indeks korisnoti veći od 50. Pre njega je to uspeo samo Nikola Mirotić!

Komentari