FIBA SRBIJI UBACILA HRVATSKU I SLOVENIJU U KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE! Ovo nam nije trebalo, PUT DO TOKIJA BIĆE PAKLEN!

    foto: KSS
    Podeli
  • FIBA SRBIJI UBACILA HRVATSKU I SLOVENIJU U KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE! Ovo nam nije trebalo, PUT DO TOKIJA BIĆE PAKLEN!

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, među kojima je i Srbija.

Posle Mundobasketa, na kojem je 16 reprezentacija obezbedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, na tu listu dodato je još osam selekcija, odnosno po dve sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

Na spisku 24 reprezentacije koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Posle Svetskog prvenstva učešće na OI sledeće godine obezbedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španija i SAD.

Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira koji će se održati u periodu od 23. do 28. juna sledeće godine.

Kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, naša zemlja ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija .

Tanjug/Teleks.info

Komentari