GROBARI NA NOGAMA, PARTIZAN NIJE NI BLIZU DA NAĐE TRENERA! Zoran Savić jasan, javnost "licitira" imenima, ali realnost je drugačija!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • GROBARI NA NOGAMA, PARTIZAN NIJE NI BLIZU DA NAĐE TRENERA! Zoran Savić jasan, javnost "licitira" imenima, ali realnost je drugačija!

Partizan je pre dve nedelje dobio novog sportskog direktora, jedno od najvećih imena evropske košarke Zorana Savića. Slavni centar je i tada najavio da je centralna figura svakog tima – trener.

Naravno, ovu sezonu će do kraja "odraditi" Aleksandar Matović, ali navijači željno iščekuju to ime, a potajno se nadaju nekom velikom. Savić im je naglasio da će morati još da se strpe, a najavio je da će probati da se vrate u Evroligu brzo.

"Novi trener još nije ni blizu", rekao je Savić u emisiji Oko na RTS-u.

Javnost "licitira" imenima, ali realnost je drugačije.

"Nismo razgovarali apsolutno ni sa kim. Imali smo 15 dana, više sam proveo u upoznavanju sa ljudima i omladinskim kadrom, gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima. Gledamo rešenje za budućnost", rekao je Savić.

"Megino rešenje je dobro, ali to je linija manjeg otpora, a nikad nisam išao tako, uvek sam išao težim putem. Mega je napravila dobru stvar. Ali, nekom je dres Partizana težak 100 grama, kao što su Divac, Paspalj, Danilović, Đorđević, Bogdanović, a nekom je težak 10 kilograma. U Partizanu mora da se zasluži da se igra. Mora mnogo da se radi i dokazuje da bi nosio taj dres. Moramo da vratimo tu kulturu koja je bila prisutna u klubu dugi niz godina. Ne izmišljamo mi toplu vodu. Moramo da ubedimo najbolje srpske igrače da dođu i igraju za Partizan. Zašto? Zato što imamo dobru strukturu, igramo evropsko takmičenje. Sada igramo Evrokup, ali u budućnosti moramo da gledamo da ulazimo Evroligu", rekao je Savić.

Dakle, obećavate Evroligu za dve-tri godine?

"Ne obećavam ništa, ali moramo tako da se ponašamo. Ako ne sanjamo veliko, nikad se neće desiti. Ako mislimo da nam je glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne? Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, sigurno niko neće da bude zadovoljan ako na kraju budeš šesti", rekao je Savić.

Dok je Savić govorio na ekranu je išla "pokrivalica" sa utakmice Mega-Partizan, na kojoj se video koš Ognjena Jaramaza, tako da je voditelj pitao mogu li crno-beli da nađu još raznih "Jaramaza".

"Mislim da je najbolje da ih napravimo. Igrače da zaštitiš od odlazaka je nemoguće. Moramo da ih ubedimo da je ostanak u Partizanu najbolja opcija za njih. Partizan ima kvalitetan trenerski kadar, gledaćemo i trenera za narednu sezonu i za duže staze", kazao je Savić

Takmičarska 2020/21 najlošija je u poslednjih oko 50 godina Partizana.

"Ova sezona korone je jako čudna. Nije problem samo Partizana, već i svih klubova koji imaju veliku podršku publike. Partizan je u većim problemima jer ima najbolje navijače u Evropi, što znaju i timovi koji dolaze u Beograd. Nedostaje ti 10 poena koje uzimaš na konto podrške publike, plus igraš loše, a ostale ekipe ne osećaju pritisak", kazao je Savić.

On je igrao u velikim klubovima, bio je sportski direktor u Fortitudu i Barseloni, da li ljudi u Partizanu mogu da prate njegovu viziju kluba?

"Klub je i sada dobro organizovan. Imamo neku ideju. Što se tiče posla nekad radiš s ljudima s kojima možda ne bi radio, ali radiš zbog kluba, rezultata i svega što bi moglo da pomogne da bi se Partizan vratio u Evroligu", rekao je Zoran Savić.

Mondo

Komentari