GUDURIĆ NOSIO FENER DO TITULE, SALE ĐORĐEVIĆ ISPUNIO OBHEĆANJE, SRUŠIO JE EFES! Brutalna košarka u finalu...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • GUDURIĆ NOSIO FENER DO TITULE, SALE ĐORĐEVIĆ ISPUNIO OBHEĆANJE, SRUŠIO JE EFES! Brutalna košarka u finalu...

Košarkaši Fenerbahčea osvojili su titulu prvaka Turske pošto su u finalnoj seriji savladali Anadolu Efes sa 3:1. Fener je danas u "Sinan Erdem" domu slavio sa 92:80 i proslavio trofej među gostujućim navijačima.

Izabranici Saše Đorđevića igrali su odlično tokom najvećeg dela susreta, uz manji pad pred kraj prvog dela i početkom drugog kada se protivnik potpuno vratio, ali Fenerbahče je obrisao prašinu, podigao se i odigrao izuzetnu završnicu.

Mnogo je bolje Fenerbahče otvorio duel. Odbrana je bila na visokom nivou i uspeli su da neutralizuju Efes sa spoljnih linija. Marko Gudurić je imao sjajnu energiju, blistao je i Jan Veseli i u prvom delu meča gosti su imali i 16 poena viška.

No, Šejn Larkin je bio motor aktuelnog prvaka Evrope nakon toga i pokrenuo je svoj tim koji je uspeo u potpunosti da se vrati. Nije dao Fenerbahče da tas stane na vagu protivnika, ali bio je to loš period Đorđevićevog tima koji je napadački stao. Ali, na krilima sjajnog Marka Gudurića, te Nanda de Koloa, Jana Veselog i Devina Bukera koji je takođe imao blistavu seriju vođstvo se vraća u korist gostujućeg tima. Tako je na minut i 30 pre kraja bilo velikih "+15" za Fenerbahče.

Tada se pitanje pobednika više nije postavljalo i slavlje za Fener je moglo da počne. Saša Đorđević je ispunio zacrtani cilj i doneo istanbulskom velikanu 10. titulu prvaka Turske. Tako, nakon što je prošle godine podigao trofej sa Virtusom, isto čini i sa Fenerbahčeom.

Jan Veseli je bio najefikasniji igrač utakmice sa 18 poena, Nando de Kolo je dodao 17, a Marko Gudurić 16 uz pet skokova! Vasa Micić je utakmicu završio 10 poena.

Sportske

Komentari