KAKO JE RADONJA OD DOBRIĆA NAPRAVIO ZVER I UZDANICU ORLOVA?! PROMAŠIM TRI TROJKE, DEJO TAPŠE I TRAŽI JOŠ - kod drugih bih išao na klupu!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • KAKO JE RADONJA OD DOBRIĆA NAPRAVIO ZVER I UZDANICU ORLOVA?! PROMAŠIM TRI TROJKE, DEJO TAPŠE I TRAŽI JOŠ - kod drugih bih išao na klupu!

Jedan od omiljenih igrača navijača crveno-belih Ognjen Dobrić pričao je o prethodnoj sezoni i periodu kod Saše Obradovića i Dejana Radonjića. Prisetio se i meča sa Panatinaikosom koji je bio prekretnica...

Ognjen Dobrić bio je ključna figura Crvene zvezde u završnici sezone. Blistao je u plej-ofu ABA lige, pa potom i u Superligi, a sve je drugačije za njega izgledalo tokom jeseni.

Imao je dosta manju ulogu kod Saše Obradovića, da bi dolaskom Dejana Radonjića krajem decembra i Dobrić dobio slobodu. Postepeno se vraćao u formu i na kraju postao igrač koji pravi razliku, pa zato ne čudi i poziv u reprezentaciju Srbije.

Poslednjih nekoliko meseci bilo je zaista fantastično za Dobrića, osvajača "triple krune" sa Zvezdom, a u klupskom podkastu "Pick 'N' Talk" uporedio je rad kod dvojice trenera.

"Što se mene lično tiče, velika razlika u odnosu na prvi deo sezone kada je trener bio Saša Obradović", rekao je Ognjen Dobrić koji je period kod Dejana Radonjića "zakačio" i u njegovoj poslednjoj sezoni u prvom mandatu na Malom Kalemegdanu.

"Prvo se tiče minuta, počelo je sa tim, ali nisam igrao ovako dobro odmah kada je došao Radonjić. I dalje sam nekako bio pod...ne grčom, nego pod utiskom tog dela kad je bio Saša Obradović. Ne znam da li smem ovo da uradim, iako to ne bi trebalo, ali samo radim dve stvari koje znam i ne smem da izlazim iz toga", prisetio se Dobrić.

"Kninska kobra", kako glasi jedan od nadimaka košarkaša Zvezde, ističe da je sve išlo postepeno, morao je da zaradi poverenje Dejana Radonjića.

"Cela prošla sezona od kada je on došao je bila super, a to dobija tek na značaju u polufinalu ABA lige. Nažalost, povredio se Volden, uzeo sam i njegovu ulogu i minute, namestilo se da igram više sa loptom. Nije to bilo planirano, nego sam se osećao dobro, pogađao sam šuteve, floutere, ulaze, mi pobeđivali i kad je tako - igramo na isti način. Od polufinala ABA lige, pa nadalje, ispao sam kao glavna figura uz Noka, Lazića, Davidovca, Lojda...", rekao je Dobrić.

A možda je bilo planirano?

"Možda je to Dejo planirao, ali meni nije rekao. Ulio mi je samopouzdanje... Ne znam da li se sećate meča protiv Panatinaikosa. Šutirao sam 0-3 za tri poena, a on viče da nastavim da šutiram i dajem tri poena. Uglavnom bih onda išao na klupu, čekao kraj treće ili četvrtu četvrtinu da uđem opet, ali Radonjić tapše i kad promašim i onda ja dajem konačno - i menja se pogled na igru u mojoj glavi".

"Tako odmah raste samopouzdanje", zaključio je šuter Zvezde.

Pogledajte i čitavu epizodu podkasta sa Ognjenom Dobrićem!

Komentari