SAVIĆ JASAN, VRHUNSKI TRENER JE PRIORITET ZA PARTIZAN! Crno-beli nemaju pravo na novu grešku!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SAVIĆ JASAN, VRHUNSKI TRENER JE PRIORITET ZA PARTIZAN! Crno-beli nemaju pravo na novu grešku!

Zoran Savić je i zvanično imenovan za sportskog direktora Partizana. On je danas otkrio zbog čega se vratio u srpsku košarku i koji će biti njegovi prvi koraci na novoj poziciji.

- Situacija je dosta teška i ne bih se osvrtao na to, jer treba da mislimo na viziju Partizana. Klub treba da se vrati na Partizanov brend koji postoji u zemlji i inostranstvu. Potrebno je da nađemo taj balans između stranaca i domaćih igrača koje ćemo mi da pravimo. Nisu problem ni stranci ni domaći igrači, već ekipa mora da bude sklopljena u duhu Partizana. To ne sme da se izgubi. Sezona je takva kakva je, to je sport, uvek imate te periode kada stvari ne idu nizbrdo - rekao je Zoran Savić na početku izlaganja.

Malo je većih imena, šta je Zorana Savića navelo da se vrati na mesto sportskog

- Po mom mentalitetu više sam čovek koji radi u nekom klubu nego da budem košarkaški agent. Ja nisam taj karakter da nekog zovem po sto puta, da budem dosadan i navalentan. Ja već pet godina radim u Dubaiju u jednoj agenciji, radim na posebnom razvoju košarke, ali moj poziv nije bio da budem košarkaški agent. Kada radiš u nekom klubu, uvek imaš više poziva koji su negativni nego pozitivni. Već dve tri godine razmišljam o povratku u klupsku košarku, ali sam nedavno sedeo sa Željkom posle jednog poraza u Valensiji i tada sam shvatio da mi nedotaje taj sportski stres. Ma koliko bilo teško, nedostaje mi taj momenat, da sudelujuem u dešavanjima vezanim za teren - rekao je Savić i nastavio:

- Pričao sam puno sa Lokijem (Nikolom Lončarom), on mi je kum, sve se desilo u razmaku od pet dana i lako sam se dogovorio sa predsednikom Mijailovićem. Sada nam je plan da završimo ovu sezonu što bolje, ali tim za narednu se pravi već sada, a ne na leto - istakao je on.

Zvezda je savladala Partizan u derbiju i ima otvoren put ka prvom mestu pred plej-of ABA lige. Na tom putu Cibona danas (18.00) ne bi trebalo da joj predstavlja ozbiljniju prepreku jer je razlika u kvalitetu ogromna. To potvrđuje i margina, pošto je kvota da će Zvezda slaviti s više od 19,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cibona.

Kada će biti rešena situacija oko trenera, što je veoma skupo koštalo?

- Lično mislim da je najbitniji trener. To je moje lično mišljenje. Vrhunski trener od prosečne ekipe pravi dobru ekipu. Ne smemo da pogrešimo oko izbora trenera u budućnosti. Ne možemo da dozvolimo da bilo ko od nas koji rade u administraciji budu iznad igrača. Sada svi znaju ko su funkcioneri kluba, a niko ne zna igrače. Moraju igrači da budu ti zbog kojih će publika da dolazi na tribine. Ne ja kao direktor, ili Ostoja kao predsednik. Ekipa je izgubila samopouzdanje, ali nije toliko loša kao što izgleda. Situacija nije lagana, ali moramo da analiziramo sve aspekte i kako smo od prošle sezone i onakve ekipe, došli do ovoga. Ja ne mogu da dam nikakve garancije, ne mogu da garantujem Evroligu. Ali mogu da garantujem da ću da radim najbolje što umem i da pružim svo svoje znanje. Sve što je pet centimetara od terena, mene ne zanima. Zanima me samo košarka. Da napravimo mlade igrače i da ne dozvolimo deci da odlaze. To je ovde postala tendencija iz raznih razloga. Mi kao klub moramo da se postavimo tako da igrači žele da budu kao Bogdan Bogdanović. On treba da bude primer mladim igračima, brend Partizana je jak i zato sam došao. Svi žele da se Partizan vrati tamo gde pripada, u Evroligu. Svi znaju ko je bio Partizan Duška Vujoševića. To je ono čemu želimo da težimo. Nije bitno ko će igrati, nego da li će biti svestan gde je došao. Organizacija kluba mora da bude familijarna, jer mi nemamo finansijske mogućnosti da se takmičimo sa najvećima - naglasio je Zoran Savić.

Osvrnuo se na trenutnu ekipu.

- Ekipa može da da više u ovom momentu. Predstojeći period je svima test. Ne mogu da kažem ko će ostati. Dobar klub funkcioniše tako što stvari ne izlaze u javnost. Svašta će se pisati u novinama, ali ja ne mogu da kažem ko će otići ni ko će biti trener, niti ću to govoriti u medijima. Treba da radimo u tišini, poverljivo, jer ćemo tako doneti najbolje odluke - zaključio je Zoran Savić.

SD

Komentari