BOGDAN IGRA, ATALANTA POBEĐUJE, ALI... Povreda kolena je i dalje veliki problem! NIJE DOBRO ZA SRBIJU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOGDAN IGRA, ATALANTA POBEĐUJE, ALI... Povreda kolena je i dalje veliki problem! NIJE DOBRO ZA SRBIJU!

Košarkaši Atlante napravili su brejk već u prvoj utakmici i poveli 1-0 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Milvokija. Hoksi su u dramatičnoj utakmici savladali Bakse rezultatom 116:113, uz skroman doprinos Bogdana Bogdanovića, koji je ipak nastupio uprkos povredi desnog kolena.

Bogdanović, koji već nekoliko dana ima problem sa bolom u kolenu, na terenu je proveo više od 27 minuta i za to vreme postigao četiri poena (1/6 iz igre, 0/2 trojke), uz tri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Srpski bek zabrinuo je navijače jer je polufinalnu seriju sa Filadelfijom završio sa longetom, ali je sada nastupio i trebalo bi da uskoro pronađe prepoznatljivu šutersku formu.

Duel u Viskonsinu obeležila je neizvesna košarka, promene rezultata i podatak da niti jedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od devet poena razlike.

Tre Jang je držao "jastrebove" u životu u periodu kada je Milvoki vodio, a onda i u samoj završnici sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja potvrdio trijumf.

Jang je odigrao još jednu nestvarnu utakmicu i završio je sa 48 poena (17/34 iz igre, 4/13 za tri, 10/12 penali), sedam skokova i 11 asistencija. Džon Kolins dodao je 23 poena i uhvatio 15 lopti, dok je Klint Kapela takođe upisao dabl-dabl (12 poena i 19 skokova).

Na drugoj strani, očekivano je Janis Adetokumbo bio najbolji – 34 poena, 12 skokova i devet asistencija, ali je jedinu pravu pomoć imao u Džruu Holideju, koji je dodao poen manje i imao 10 uspešnih dodavanja.

Druga utakmica finalne serije na programu je u noći između petka i subote, takođe u Milvokiju.

Komentari