JOKIĆ, PA OPET JOKIĆ! AMERI RAČUNALI, NAMIŠLJALI, ALI BROJEVI SU NEUMOLJIVI! Srbin po drugi put zaredom MVP NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ, PA OPET JOKIĆ! AMERI RAČUNALI, NAMIŠLJALI, ALI BROJEVI SU NEUMOLJIVI! Srbin po drugi put zaredom MVP NBA!

Nikola Jokić je, zbog najnovijih NBA vesti, još jednom u centru pažnje američke košarkaške javnosti.

Teško je bilo mnogim košarkaškim stručnjacima da poveruju da će srpski as po drugi put osvojiti priznanje za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali... izgleda da se MVP nagrada "smeši" Jokiću i u 2022. godini.

To je, naime, otkrio najveći američki sportski medij, ESPN, koji je napravio anketu u kojoj je pitanje "Za koga ćete glasati u MVP trci?" postavio upravo ljudima koji odlučuju o pomenutom laureatu.

I, ispostavilo se da je Jokić, koji je na prvom "preseku", pre tri meseca, bio peti, a na prethodnom, drugi, iza DŽoela Embida iz Filadelfije, od danas, dve sedmice pred kraj ligaškog dela NBA sezone, preuzeo prvo mesto.

I to ubedljivo.

Naime, glasači u MVP trci su ovako rasporedili svoje bodove:

Nikolu Jokića je ubedljiva većina stavila na prvo mesto, čak 62 od 100 anketiranih učesnika ove analize.

Embid je 29 puta svrstan na prvu poziciju, a Janis Adetokumbo je dobio devet takvih glasova.

Jokić je, kada se povukla crta, ukupno sakupio 860 bodova, jer je pored 62 "pobednička" glasa, 31 put svrstan na drugo mesto, četiri puta na treće i triput na petu poziciju.

Iza njega, u ukupnom zbiru, DŽoel Embid je završio kao drugi sa 719 bodova (219 h 1. pozicije, 37 h 2. pozicija, 34 h 3. pozicija), dok je treći Adetokumbo sa 593 boda (devet prvih mesta, 30 drugih, 55 trećih i šest četvrtih mesta).

U vrhu su još i DŽa Morant iz Memfisa sa 103 boda, Luka Dončić iz Dalasa sa 87, itd.

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 26,3 poena po utakmici, ima 13,6 skokova po takmičarskom nastupu i čak osam asistencija.

U prošloj, sezoni kada je dobio MVP nagradu, za koju je i sada kandidat, Jokićevi proseci su bili 26, poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi sledeći meč igraju u četvrtak, sat vremena iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, kada će gostovati Indijani

Jokić i saigrači, sa učinkom 45-31, trenutno zauzimaju šesto mesto u Zapadnoj konferenciji, tik ispred Minesote i njenih 43-33, s tim da Denver od nje ima lošiji učinak u međusobnim duelima.

Podsetimo, samo za šest najboljih ekipa iz obe konferencije ima sigurnih mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo.

Novosti

Komentari