NAJZAD SU UKAPIRALI, BOBI MORA DA IGRA KAKO BI DALAS POBEDIO! Brejk Maveriksa u Los Anđelesu, na pobedu su do prolaska dalje!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NAJZAD SU UKAPIRALI, BOBI MORA DA IGRA KAKO BI DALAS POBEDIO! Brejk Maveriksa u Los Anđelesu, na pobedu su do prolaska dalje!

Prva zvezda Dalasa Luka Dončić novom maestralnom partijom predvodio je Mevse do novog brejka protiv Klipersa u Stejpls centru - 105:100. U pobedi za vođstvo od 3-2 u seriji srpski centar Boban Marjanović bio je starter.

Peti meč serije Klipersa i Mevsa, i peti vezani brejk. I ponovo je čovek odluke u ”gradu anđela” bio ”medžik Luka”.

Spektakularni Dončić je sa čak 42 poena (šest trojki) i 14 asistencija predvodio svoj tim do novog brejka, koji ih dovodi na pobedu od polufinala Zapadne konferencije.

Ekipa iz Teksasa je bila u prednosti tokom gotovo celog toka utakmice, izuzev jednog perioda dobre igre Klipersa sredinom trećeg perioda, kada su u nekoliko navrata imali maksimalnih ”plus pet”. Ipak, Mevsi su prednost brzo vratili na svoju stranu i u poslednji kvartal ušli sa dvocifrenom prednošću.

Međutim, na kraju je ipak viđena neizvesna završnica, pošto je domaći sastav serijom trojki i brzih poena došao na ”minus jedan” (101:100), imao napad i dva šuta za vođstvo, ali ga nije ”uzeo”, a poslednju priliku za produžetak u poslednjim momentima susreta promašio je iza linije za tri poena Kavaj Lenard.

Ovaj uzbudljiv meč srpski gorostas Boban Marjanović odigrao je kao starter, te je za dvaedeset minuta u igri zabeležio devet poena i sedam skokova.

Jedini dvocifren uz Dončića u pobedničkom stastvu bio je Tim Hardavej džunior sa 20 poena.

Kod Klipersa, koji su ponovo izgubili utakmicu na svom parketu i koji se sada nalaze na rubu eliminacije najzapaženiji Pol Džordž sa 23 poena, dok su Kavaj Lenard i Redži Džekson dodali po 20.

Naredni, šesti duel ove serije na programu je u nedelju u Dalasu.

Rezultati:

Njujork - Atlanta 89:103 (1-4),

Filadelfija - Vašington 129:112 (4-1),

Juta - Memfis 126:110 (4-1),

L.A. Klipers - Dalas 105:100 (3-2)

RTS

Komentari