NBA NA NOGAMA, U LIGU SE VRAĆA KULTNI TIM, ALI STIŽE I NOVI IZ LAS VEGASA! Američka košarka neće biti ista!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NBA NA NOGAMA, U LIGU SE VRAĆA KULTNI TIM, ALI STIŽE I NOVI IZ LAS VEGASA! Američka košarka neće biti ista!

Pravi potres se sprema u NBA, prema rečima uticajnog sportskog novinara i kolumniste Džona Kanzana. On je javio da bi najjača košarkaška liga sveta od 2024. godine mogla da ima dva nova kluba, pored 32 koja se već takmiče!

Kako javlja Kanzano prema njegovim informacijama sve je spremno za proširenje NBA i prvi čovek lige Adam Silver je već spremio lokacije za dve nove ekipe, od kojih je jedna vrlo dobro poznata! Prema izveštajima iz Amerike svoje NBA timove od sezone 2024/25 dobiće Sijetl i Las Vegas!

Sijetl je imao bogatu NBA istoriju pošto su Supersoniksi koji su igrali u tom gradu bili NBA šampioni 1979. godine. Njihov kultni tim 90-ih igrao je čak i finale protiv Čikago Bulsa Majkla Džordana, ali Šon Kemp i Geri Pejton nisu 1996. godine uspeli da sruše dinastiju Bulsa.

Njihova poslednja sezona bila je 2007/08, a u toj godini kao pika na draftu uzeli su Kevina Durenta koji je više puta isticao da je ligi potreban povratak Supersoniksa, kao i da bi voleo u karijeri da zaigra za taj tim.

U Sijetlu bi sigurno ponovo videli Sonikse, dok se za Las Vegas još uvek ne znaju detalji, tj. potencijalno ime tima. Bilo je reči o tome da će Portland Trejlblejzersi prestati da postoje jer su stavljeni na prodaju, ali je Džon Kanzan javio da je zapravo u igri samo promena vlasnika i da će Blejzerse kupiti Makenzi Skot, bivša žena Džefa Bezosa.

Mondo

Komentari