(VIDEO) JOKIĆEVIH 50 POENA ZA REKORD KARIJERE, ALI.. Nikola ponovo ostavio bez teksta Ameriku!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) JOKIĆEVIH 50 POENA ZA REKORD KARIJERE, ALI.. Nikola ponovo ostavio bez teksta Ameriku!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić noćas je u Sakramentu postigao 50 poena i time postavio novi rekord svoje dosadašnje NBA karijere, ali su njegovi Nagetsi ipak izgubili od Kingsa sa 119:114.

Igrao je Denver u glavnom gradu Kalifornije bez povređenih Džamala Marija i Gerija Herisa, pa je bilo jasno da će to za Nikolu biti dodatni pritisak

I odgovorio je centar iz Sombora na taj izazov na sjajan način i uspeo ono što mu je zamalo izmaklo prošlog vikenda u duelu protiv Jute.

Dobacio je Jokić konačno do magične cifre od 50 poena i ušao u taj izuzetni klub ne tako velikog broja igrača kojima je to pošlo zarukom u najjačoj ligi sveta.

Šutirao je iz igre 20 od 33, trojke tri od šest i na to sve još dodao 12 asistencija, osam skokova, tri blokade i jednu ukradenu loptu za 41 minut u igri.

Uz to, bio je to Jokićev 22 dabl-dabl ove sezone u isto toliko odigranih mečeva. Impresivno.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno, "kraljevi" su pobedili sa 119:114, u čijim redovima ponovo nije bilo srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice, ali jesu sjajni Herison Barns sa 28, Direon Foks sa 24 i ruki Tajris Heilbarton sa 23 poena.

A kakvu je noć imao i koliko je Nikola "vukao" svoj tim pokazuje i podatak da je drugi strelac tima bio Pol Milsap sa 14 poena, dok su Vil Barton i Montej Moris ubacili po 11.

Denver sada ima skor 12-10, dok je Sakramento odmah iza sa jednim porazom više i jednom pobedom manje.

RTS

Komentari